ČEHINJA ŠOKIRALA FAVORIZOVANU BELORUSKINJU: Muhova posle NEVEROVATNOG preokreta do finala Rolan Garosa
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

rolan garos

ČEHINJA ŠOKIRALA FAVORIZOVANU BELORUSKINJU: Muhova posle NEVEROVATNOG preokreta do finala Rolan Garosa

Tenis -

Češka teniserka Karolina Muhova plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobedila drugu igračicu sveta Arinu Sabalenku sa 7:6 (5), 6:7 (5), 7:5.

Muhova, 43. igračica sveta, pobedila je Beloruskinju posle tri sata i 13 minuta igre.

Sve do devetog gema prvog seta nije bilo brejka, da bi onda Muhova oduzela servis rivalki. U narednom gemu Čehinja je servirala za set, imala i jednu set loptu, ali je brejk napravila Sabalenka.

Set je zatim otišao u taj-brejk, koji je bolje počela Muhova i povela sa 4:2. Sabalenka je odgovorila serijom od tri uzastopna poena, da bi istom merom uzvratila Muhova za osvajanje prvog seta.

Muhova je dobro otvorila drugi set i povela sa 2:0, ali je Sabalenka u narednom gemu vratila brejk, da bi u sedmom gemu ona stigla do prednosti.

Čehinja odmah odgovara novim brejkom, a set je potom rešen u dodatnom gemu, koji rezultatom 7:5 osvaja Sabalenka.

Pobednica ovogodišnjeg Australijan opena je u odlučujućem setu vodila sa 5:2, imala meč loptu u osmom gemu na servis Čehinje, da bi Muhova odgovorila serijom od pet uzastopnih gemova i pobedila.

Muhovoj je ovo prvo grend slem finale u karijeri, a do njega je došla sa samo dva izgubljena seta.

Ona u finalu čeka pobednicu meča u kojem se sastaju prva teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek i 14. na WTA listi Brazilka Beatris Hadad Maja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track