ALKARAZOVE PROBLEME JE IZAZVAO NOVAK I SAMO NOVAK! Vilander do detalja objasnio šta se desilo sa Špancem! Đoković ga je UNIŠTIO!
Foto: EPA/Mohammed Badra

NOLE GA "SLOMIO"?!

ALKARAZOVE PROBLEME JE IZAZVAO NOVAK I SAMO NOVAK! Vilander do detalja objasnio šta se desilo sa Špancem! Đoković ga je UNIŠTIO!

Tenis -

Legendarni teniser, Mats Vilander, otkrio je svoje mišljenje o situaciji na meču Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

Već dugo proslavljeni Šveđanin radi kao komentator i analitičar, a nakon što je Đoković pobedio Španca, govorio je o zdravstvenim problemima sa kojima se suočio Alkaraz.

Još uvek prvi teniser sveta, na startu trećeg seta osetio je grčeve koji su mu onemogućili da nastavi u istom ritmu protiv Đokovića.

Prema rečima Vilandera, grčevi su posledica Novakove strašne igre i jakog tempa.

"To je izazvao Novak i samo Novak. Razlika između toga kako se Novak kreće čak i kada je umoran, i u poređenju sa Karlosovom kretnjom je ogromna. Nikada nisam video ovako nešto od Karlosa, Novak je razotkrio njegovu slabost", poručio je Vilander u analizi nakon meča i dodao:

"Mislim da je bilo tenzije i stresa. Nisam nikada ranije čuo da Alkaraz ima grčeve, a ne mogu da zamislim da nije imao odličnu pripremu za ovaj meč, pa mislim da je bio pod stresom".

Novak Đoković, Mats Vilander
foto: Printscreen

"Alkaraz je u proseku trčao 20 metra do grčeva. Odigrali su 155 poena što znači da je pretrčao 3.000 metra. Nije šetao, već ih je prešao u sprintu. Za razliku od Novaka nije mogao tako dobro da čita igru i napravio je mnogo više koraka", rekao je Šveđanin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track