ZNAMO DA ŠPANCI "NE MIRIŠU" NOVAKA, ALI OVO JE BAŠ SRAMOTNO: Srbin im ozbiljno nabio KOMPLEKSE! Ne žele da se pomire sa sudbinom!
Foto: EPA/Andy Rain, Yan Lerval / Avalon / Profimedia

smešni su

ZNAMO DA ŠPANCI "NE MIRIŠU" NOVAKA, ALI OVO JE BAŠ SRAMOTNO: Srbin im ozbiljno nabio KOMPLEKSE! Ne žele da se pomire sa sudbinom!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković u nedelu je po treći put u karijeri osvojio Rolan Garos, pošto je u finalu ubedljivo savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 3:0 u setovima.

Novak je tako stigao do 23. grend slema u karijeri i postao apsolutni rekorder u muškoj konkurenciji i prvi teniser u istoriji.

Pre nove titule Srbina na Rolan Garosu Đoković i Nadal imali su po 22 trofeja na grend slem turnirima, pa se vodila žustra debata o tome ko je najbolji svih vremena.

Nole je juče rešio da stavi tačku na tu priču. Osvojio je trofej i tako potvrdio ono što smo mi već znali - da je GOAT belog sporta.

Ipak, i dalje ima onih koji ne žele da se pomire sa činjenicma.

Naime, nakon veličanstvenog uspeha Srbina ugledna španska Marka postavila je anketu u kojoj su pitali svoje čitaoce ko je, po njihovom mišljenju, najbolji teniser svih vremena.

U anketi je glasalo nešto manje od 50 hiljada ljudi, a čak 86 odsto smatra da je Španac Rafael Nadal GOAT.

anketa Marka
foto: Printscreen

Posebno u oči pada činjenica da je Novak u ovoj pristrasnoj anketi dobio ubedljivo najmanje glasaova. Novak je dobio svega tri procenta ukupnih glasova!

Rodžer Federer, koji je karijeru završio sa 20 osvojenih grend slem trofeja zauzeo je drugu poziciju sa 11 odsto glasova.

Za razliku od svojih čitaoca, ugledna Marka se pomirila sa sudbinom i priznala da je Novak najveći svih vremena.

Španski list pisao je o brojnim rekordima srpskog asa i istakao da Novak ima realne šanse da osvoji popularni "kalendarski slem".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track