NIJE SAMO ĐOKOVIĆ PREDSTAVLJAO SRBIJU U FINALU ROLAN GAROSA: Veliko priznanje za Milicu Savić!
Foto: Privatna arhiva

bravo

NIJE SAMO ĐOKOVIĆ PREDSTAVLJAO SRBIJU U FINALU ROLAN GAROSA: Veliko priznanje za Milicu Savić!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je juče Rolan Garos treći put i stigao do 23. gren slem pehara u karijeri, pošto je u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 3:0 za tri sata i 16 minuta.

Đoković se ovim trijumfom vratio na prvo mesto ATP liste. Takođe, postao je prvi teniser koji je svaki gren slem osvojio najmanje tri puta.

I staropazovačka opština je imala svog predstavnika na otvorenom prvenstvu Francuske. Teniski sudija Milica Savić, koja dugi niz godina, tačnije od 2011. godine krasi najveće teniske stadione, dobila je još jedno priznanje za jednu od sudija na ženskom finalnom meču koji se odigrao u subotu između svetskog broja jedan Ige Švjontek i Čehinje Karoline Muhove. Milici je ovo drugi put da sudi finale jednog gren slema, nakon što je 2021. godine bila u istoj ulozi na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Milica je u razgovoru za RTVSP istakla je da je bilo jako uzbuljivo suditi ovako veliko finale, da je neverovatan osećaj stajati pred toliko hiljada ljudi te da je san gotovo svakog sudije da dostigne upravo ono što ona čini. Milica je bila jedna od 330 sudija iz preko 50 zemlja, a do sada je pored finala Rolan Garosa sudila i žensko finale na Olimpijskim igrama u Tokiu, gde je takođe pokazala visoki profesionalizam i zalaganje.

Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da će Milica suditi na i Vimbldonu, koji ove godine počinje 3. jula.

Ako bismo to preveli u teniski rečnik, Milica Savić iz Stare Pazove sigurno je na samom vrhu svetske teniske liste.

Kurir sport / rtvsp

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track