"NOVAK DAJE NAJVEĆI BAKŠIŠ" Čuveni harmonikaš svirao Đokoviću i Jokiću: Nole je srčaniji zbog KOSOVA, Nikola mi dao vredan poklon!
Foto: Thomas SAMSON / AFP / Profimedia, Dragana Udovičić, Harry How / Getty images / Profimedia

veseljaci

"NOVAK DAJE NAJVEĆI BAKŠIŠ" Čuveni harmonikaš svirao Đokoviću i Jokiću: Nole je srčaniji zbog KOSOVA, Nikola mi dao vredan poklon!

Tenis -

Poznati srpski harmonikaš Petar Marić imao je tu čast da svira dvojici najboljih sportista današnjice - Novaku Đokoviću i Nikoli Jokiću.

Marić je u jutarnjem programu na TV "Prva" između ostalog je otkrio kakvi su srpski asovi kad se provode uz muziku i koje pesme vole da slušaju.

Srpski harmonikaš je otkrio da poznaje Novaka dugi niz godina i da nijedno slavlje srpskog tenisera ne može da prođe bez njega.

"Kao jako mali sa sedam-osam godina dolazio sam na slavu kod mog kuma. Tamo je bio otac Novaka Đokvića Srđan i njegova majka Dijana i oni su mene primetili. Kako sam ja rastao i postao veliko ime u svetu jedne godine su odlučili da me pozoviu na venčanje Bojana, Novakovg strica. Sprijateljili smo baš lepo i naše druženje traje od tada, sedam-osam godina. Sada nijedno njegovo slavlje ne može da prođe bez mene", rekao je Marić.

On je otkrio da je svirao i Nikoli Jokiću i da je od srpskog asa dobio vrednu uspomenu.

"Svirao sam i Jokiću i imam njegovu patiku broj 56! Drago mi je da me je ta harmonika dovela do toga da upoznam sve te ljude i sigurno da je moj dosadašnji rad tako nagrađen na najlepši mogući način" istakao je Marić.

Nikola Jokić, Novak Đoković
foto: Beta/Milan Obradović, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia, AP/Christophe Ena

Na pitanje ko je temperamentniji kada čuje harmoniku, harmonikaš je otkrio da je to Đoković.

"Ja bih rekao da je Novak zbog tih srpskih korena koje vuče dole sa Kosova malo je srčaniji. Ali i Jokić je super, voli neke mirnije somborske pesmice. To su najveći ambasadori Srbije, ljudi koji su ovu zemlju stavili na veliki pijedestal i svi moramo da im dajemo vetar u leđa da budu još bolji ako je to moguće", kaže Petar.

Na kraju je otkrio i koje pesme naručuju naši najveći asovi.

"Novak voli dosta Miroslava Ilića, voli neke prave lepe srpske pesme, ali pod broj 1 -Miroslav Ilić. On daje najveći bakšiš! Jokić naručuje neke laganije pesme, prave somborske", otkriva Marić.

Novak Đoković, Petar Marić
foto: Pritnscreen/Instagram

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track