ŠOK - ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA PRINUĐENA DA ZAVRŠI KARIJERU: Bila je 2. na svetu, a u 27. godini mora da se oprosti od tenisa!
Foto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

emotivna objava

ŠOK - ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA PRINUĐENA DA ZAVRŠI KARIJERU: Bila je 2. na svetu, a u 27. godini mora da se oprosti od tenisa!

Tenis -

Najbolja estonska teniserka Anet Kontaveit (27) objavila je da se oprašta od tenisa.

Nekada druga teniserka sveta zbog zdravstvenih problema prinuđena je da okonača svoju svoju profesionalnu karijeru u 27. godini života.

Estonka je otkrila da ima ozbiljnih problema sa kičmom i da su joj lekari savetovali da se oprosti od profesionalnog bavljenja sportom.

"Danas objavljujem da završavam karijeru profesionalnog sportiste. Posle nekoliko poseta lekarima i konsultacija sa medicinskim timom, rečeno mi je da imam degeneraciju lumbalnog diska u leđima. To mi ne dozvoljava da treniram punim intenzitetom i takmičim se na najvišem nivou" nalisala je Kontaveit na Instagramu.

"Tenis mi je mnogo toga dao, naučio me mnogim stvarima i zahvalna sam na tome. Bilo mi je važno da nosim estonsku zastavu na teniske terene i da igram pred svojim navijačima širom sveta", dodala je Kontaveit.

Na kraju emotivne objave otkrila je da će se oprostiti na ovogodišnjem Vimbldonu.

"Spremna sam za izazve koji me čekaju posle profesionalne teniske karijere. Sada želim da uživam u igri i da se takmičim što jače mogu na Vimbldonu", poručila je estonska teniserka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track