KO JE ČUDESNA SRPKINJA O KOJOJ BRUJI VIMBLDON? Natalija: Odsečeno mi je POLA STOMAKA... Neverovatna životna priča srpske heroine
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

njena životna priča

KO JE ČUDESNA SRPKINJA O KOJOJ BRUJI VIMBLDON? Natalija: Odsečeno mi je POLA STOMAKA... Neverovatna životna priča srpske heroine

Tenis -

Mega senzacija! Svetsko čudo u režiji teniserke iz Niša! Najveći iznenađnje na Vimbldonu...

To su samo neki od naslova koji su osvnulu uz vest o čudesnoj pobedi Natalije Stevanović nad Karolinom Pliškovom.

I zaista je neverovatno šta je uradila na londonskoj travi. Izbacila je finalistkinju gren slemova, teniserku iz svetskog vrha... Igra i rezultat - impresivni, 6:2, 6:3.

Ko je Natalija Stevanović?

Njena životna priča je zaista neverovatna. Rođena je u Nišu pre 28 godina, pod prezimenom Kostić. Bila je ogroman talenat! U juniorskim danima došla je do mesta me|u pet najboljih na svetu.

Natalija Stevanović
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Verovatno bi i dostigla nivo Jelene Janković i Ane Ivanović, ali život je nije mazio. Bukvalno je više od pet godina provela u raznim problemima koji su se ticali zdravlja...

Uostalom njene reči sve najbolje objašnjavaju:

- Ne volim mnogo da pričam o lošim stvarima i sada se naježim kada pričam o tome. Sa 20 godina sam imala operaciju jetre, bukvalno pola stomaka mi je odsečeno, tako da mi je trebalo dve godine da se vratim na noge. Posle naravno još godinu i po, dve da se vratim i probijem u tenisu. Onda je došla korona, sve nas je to poremetilo. Boginje, pa oba upljena plućna krila, baš pre Australijan opena...I tada mi je trebalo šest meseci da se skroz vratim. I na početku ove godine je bilo problem, ali i to smo prošli i došli dovde - rekla je Natalija u razgovoru za Sport klub.

Imala je veliku podršku u svakom od ovih momenata i to je najvažnije i ključno u ovom što je postigla ovih dana:

- Nikola, tadašnji dečko, a sada muž, porodica, prijatelji koji su nam uvek bili podrška. Kada sam sa njim počela pre osam godina da radim, on je ostavio vaterpolo kako bi zajedno krenuli u ovu priču. Baš sam ga pitala kako si ti ostavio svoj san i krenuo u priču sa mnom? Rekao je da mi je video žar u očima.

A, malo je falilo da digne ruke od svega. Razlog - novac.

- Jeste, prošle godine pre Vimbldona! Finansijski smo bili vrlo slabi, nekako je bilo previše kredita i svega u tome. Ali, onda su ponovo došli turnir na travi odigrala sam fenomenalno par turnira, samopouzdanje se digli o to nam je dalo pozitivu da guramo dalje.

Natalija u drugom kolu igra protiv Tamare Korpač iz Nemačke (petak, čeka se još termin). Svim srcem će cela Srbija biti uz našu teniserku i borbi za novi veliki rezultat, ali i mogućnost da zaradi novac kako bi mogla bezbrižno da igra u nastavku karijere.

Plasman u treće kolo doneo bi joj 167.000 evra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track