BIO JE ZVEZDINA VELIKA NADA, A SADA JE DOŠAO U HRVATSKU: Pokušava već godinama da oživi karijeru. Hoće li uspeti u Dalmaciji?
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

baš mu ne ide

BIO JE ZVEZDINA VELIKA NADA, A SADA JE DOŠAO U HRVATSKU: Pokušava već godinama da oživi karijeru. Hoće li uspeti u Dalmaciji?

Fudbal -

Zanimljiva vest dolazi nam iz susedne zemlje, a tiče se nekada velikog talenta Crvene zvezde i člana generacije koja je 2015. godine osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Filip Janković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Filip Janković (28) bio je projekat Crvene zvezde od kojeg je klub želeo da napravi veliku zvezdu. Međutim, novac mu je udario u glavu, loše je bio savetovan od majke i sam je upropastio karijeru.

Za Kurir je nedavno o Filipu Jankoviću govorio njegov prvi menadžer Zoran Stojadinović. Upravo je on bio svedok posrnuća nekada najvećeg talenta srpskog fudbala, koji je kod trenera Roberta Prosinečkog postao i najmlađi debitatnt Crvene zvezde u evropskim utakmicama, protiv letonskog Ventspilsa na Marakani (7:0), 2011. godine.

Zoran Stojadinović
foto: Dado Djilas

Filip Janković trenutno se nalazi na probi u Šibeniku, klubu koji je prošle sezone ispao iz elitnog ranga u Hrvatskoj. Ukoliko zadovolji nove poslodavce potpisaće ugovor i igrati u Drugoj ligi.

Prošle sezone Filip Janković bio je član kluba iz Laktaša, člana lige Republike Srpske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track