NATALIJA TI SI NAŠE ČUDO I PONOS: Fantastična Srpkinja u 3. kolu Vimbldona! Sledi meč protiv DVOSTRUKE ŠAMPIONKE
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

svim srcem uz nju

NATALIJA TI SI NAŠE ČUDO I PONOS: Fantastična Srpkinja u 3. kolu Vimbldona! Sledi meč protiv DVOSTRUKE ŠAMPIONKE

Tenis -

Bajka i dalje traje! Nadamo se da se neće skoro završiti.

Natalija Stevanović plasirala se u 3. kolo Vimblodona posle neverovatne igre i pobede protiv Tamare Koprač sa 7:5, 7:5.

Srpski tenisera bila je jača i od rivalke i povrede. Naime, u jednom momentu u prvom setu, Nišlijska se uhvatila za stomak i zatražila pomoć lekara.

Delovalo je da su male šanse da će moći da uopšte nastavi meč, a kamoli da igra na vrhunskom nivou! Ali, od Natalije smo u ovih nekoliko dana navikli na - čuda! I danas smo dobili novo.

1 / 9 Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Izdigla se iz neverovatno teške situacije i došla do velike, velike pobede. U narednoj rundi očekuje je dvostruka šampiona Vimbldona i 9. igračica sveta Petra Kvitova.

Jedno smo sigurni - Natalija će i protiv nje prikazati borbu zbog koje smo je svi zavoleli!

Za kraj, ne manje važan podatak, Natalija je ovom pobedom zaradila 153.000 evra. Znamo koliko joj je to značajno jer je prošle godine bila blizu odluke da ostavi reket zbog finansijskih problema.

Evo kako je izgledao tok meča:

Kraj velika pobeda!

23. gem - 6:5, Konačno! Prekinut nalet Nemice koja će servirati za opstanak u meču.

22. gem - 5:5, Vezuje Tamara tri gema i potpuno se vraća u set, ali i meč.

21. gem - 5:4, Šteta! Vraća Korpač brejk i dolazi na korak od izjednačanja u drugom setu.

20. gem - 5:3, Čuva se Natalija za naredni gem, nadamo se, poslednji u ovom meču.

19. gem - 5:2, Bravo! Mogla je Nemca potpuno da se vrati u meč, ali je Natalija odigrala sjajno na dve brejk lopte i došla do veoma važnog gema.

18. gem - 4:2, Tamara se ne predaje. Dolazi do prvog gema na svoj servis u ovom setu.

Natalija Stevanović
foto: Vuk Brajović

17. gem - 4:1, Pobeda je tako blizu! Natalija prekida seriju brejkova i dolazi do gema na svoj servis.

16. gem - 3:1 - Brejk! Neverovatna borba na Vimbldonu i gem sa čak devet izjednačenja! Razmena brejkova u drugom setu i dalje traje. Opao je kvalitet servisa kod obe igračice. Natalija je iskoristila tek osmu brejk loptu!

Natalija Stevanović
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

15. gem - 2:1 Brejk! Uzvraća i Nemica. Očekuje nas velika borba do kraja ovog meča. Šteta za ovaj gem. Imala je Natalija 30:15, ali i Korpač se pita...

14. gem - 2:0, Brejk! Naša teniserka ima lepu prednost na startu drugog seta.

13. gem - 1:0, Odlično! Dobar početak drugog seta za Nataliju.

Počeo je drugi set.

Posle sat i 26 minuta igre, Natalija je povela sa 1:0 u setovima. Bila je jača i od povrede koja ju je mučila, ali i rivalke koja je igrala jako dobro.

Natalija Stevanović
foto: Vuk Brajović

7:5 - Ova devojka je ponos Srbije! Bravo Natalija! Jača je i od povrede i rivalke za sada.

11. gem - 6:5, Natalija uz malo problema dobija gem na svoj servis. Ponovo će Tamara servirati za opstanak u setu.

Natalija Stevanović
foto: Vuk Brajović

10. gem - 5:5, Šteta! Imala je srpska teniserka set loptu, ali je u tom poenu odirala slabu skraćenu loptu...

9. gem - 5:4, Novi gem za Nataliju! Fantastično igra u ovim momentima uprkos povredi koja je muči. Malo ko je verovatno da će uspeti da se "izvuče" posle ukazivanja pomoći zbog povrede...

Natalija Stevanović
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

8. gem - 4:4, Brejk! Idemo! Vraća se Natalija potpuno u prvi set. Mogla je Nemica u nekoliko navrta da dođe do gema, ali se Nišlijka nije predavala i na kraju je iskoristili treću brejk loptu u setu.

7. gem - 3:4, Brejk! Povreda je problem... Evidentno je od Stevanovićeva ne igra na maksimalnom nivou. Ovaj gem je bio neverovatan. Korpač nije iskoristili čak pet brejk lopti, ali je šestu pretvorila u prvi brejk na meču.

Natalija Stevanović
foto: Foto: Saša Ozmo

6. gem - 3:3, Biće teško, evidentno da Natalija ne može da pruži maksimum zbog povrede.

Posle ukazane pomoći, Natalija nastavlja meč.

Natalija je zatražila pomoć doktora, uhvatila se za stomak o obavestila sudiju da joj je neophodna pomoć.

Trenutno joj se ukazuje pomoć i lekari joj mere pritisak. Nadamo se da će uspeti da nastavi meč jer igra zaista sjajno...

5. gem, 3:2, Stisnuta pesnica Natalije dovoljno je govorila koliko bitan gem je uspela da osvoji. Imala je Nemica 15:30...

4. gem, 2:2, Šteta! Naša teniserka imala je brejk loptu u ovom gemu, ali je u tim momentima Korpač dobro servirala.

3. gem - 2:1, Odličan gem za Stevanović. "Sa nulom" dolazi do nove prednosti na meču.

2. gem - 1:1, Nemci uzvraća udarac. U gemu su bila tri izjednačenja, ali je Tamara dobijala ključne poene.

1. gem - 1:0, Natalija je dobro krenula. Prvi gem na svom servisu rešila je sa nekoliko dobrih udaraca.

Natalija Stevanović
foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Počeo je meč.

Devojka koji je oduševila teniski svet danas je ponovo na sceni. Natalija Stevanović u drugom kolu danas igra protiv Tamare Korpač iz Nemačke.

Svim srcem će cela Srbija biti uz našu teniserku i borbi za novi veliki rezultat, ali i mogućnost da zaradi novac kako bi mogla bezbrižno da igra u nastavku karijere. Plasman u treće kolo doneo bi joj 167.000 evra.

Meč protiv Korpač igra se na terenu broj osam i nema sumnje da će naša teniserka imati veliku podršku sa tribina.

Ovo je stručna analiza današnjeg meča iz pera Vuka Brajovića

Za Srbiju je skoro jednako interesantan duel kao Novakov, nove heroine našeg tenisa, Nišlijke Natalije Stevanović sa srećnom gubitnicom Tamarom Korpač iz Nemačke koji je varljiv taman toliko koliko nas i raduje. Naša igračica je apsolutni hit dosadašnjeg turnira za žene, 225. igračica sveta koja sa velikim osmehom i entuzijazmom koji pleni preskače prepreke bez izgubljenog seta na najizazovnijoj podlozi na turneji – bilo da se radi o kvalifikantinjama ili nekadašnjim finalistkinjama i osvajačicama ovog i brojnih drugih turnira.

Toliko je ubedljiva bila Natalija protiv Pliškove – demonstriravši “ol-raund” igru koja je strateški razbila svaku koncepciju koju su Čehinja i njen (a naš) trener Saša Bajin mogli da osmisle – da se već sada “nišani” sa istim oružjem i pretpostavljena protivnica u trećem kolu, dvostruka osvajačica Petra Kvitova. Ali, ako se pogleda Vimbldonov čet bot Votson koji prognozira uspeh suprotstavljenih teniserki – 6% više šansi za pobedu se daje 122. WTA igračici iz Nemačke u odnosu na Srpkinju, iskusniju u nastupima na ovom nivou takmičenja i skoro duplo bolje rangiranu od Natalije.

Natalija Stevanović
foto: Miodrag Dimitrijevic

Tamara je 5 santimetara visa (1.70 cm) što ne mora biti toliko važnije za servis, mlađa je tek nekoliko meseci od naše igračice (28 godina obe) i po stilu igre manje sklona varijacijama u udarcima i adaptaciji strategije u odnosu na stanje na terenu – tako da se po mnogo čemu nazire neizvesnost u direktnom sudaru dve kvalifikantkinje u drugom kolu glavnog žreba.

Upravo u tome kako će se psihološki izboriti sa “velikom nagradom” koja bi im uspehom u njihovom petom meču ove godine na Vimbldonu donela “plasman iz snova” i stavila na korak do ulaska u drugu nedelju turnira leži odgovor na najvažnije pitanje u razmatranju ovog meča.

Natalija već “živi svoj san”, uz veliku sreću deli plemenitu energiju i zadovoljstvo koje je njeno novo “tenisko ja” pobudilo u svetu tenisa i među njenim sunarodnicima – ali je vreme da se najozbiljnije do sada zarije u travu, još čvršće veže pertla, naoštre sva čula i aktiviraju sve moći i sposobnosti – a najvažnije od svega – telo i um potpuno posvete teniskom izazovu na terenu koji ovaj meč nosi.

Neosporno lepi uspesi iz prethodnih mečeva bi bili korisni u eliminaciji nepotrebno većih nivoa tenzije, poznati ambijent javnog terena (br.8 danas) bi pružio potreban mir i spokojnost, dobar trening i pozitivne emocije koje je okružuju – ohrabrenje i istrajnost – i to je skoro sve čime bi valjalo “začiniti” današnje Natalijine “specijalitete na travi” kako bi se kroz posvećeni tenis došlo do željenog cilja. Nadajmo se da će tako i biti – i možda još lakše nego što mislimo.

Iako je umelo gorko da prevari, jutrošnje sunce iznad Vimbldona nam obećava potpuni užitak u ovom teniskom super-petku, u nadi da će više od jedne pobede za Srbiju doneti pravu radost i našim ljubiteljima tenisa za predstojeći vikend!

Natalija Stevanović
foto: EPA/Javier Cebollada

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track