ŽESTOK SKANDAL - Beloruskinja ISPROZIVALA Engleze nakon meča: Zviždi mi PIJANA GOMILA! Šta da uradim kad ona NEĆE DA PRUŽI RUKU?
Foto: Printscreen

BURA NA KONFERENCIJI

ŽESTOK SKANDAL - Beloruskinja ISPROZIVALA Engleze nakon meča: Zviždi mi PIJANA GOMILA! Šta da uradim kad ona NEĆE DA PRUŽI RUKU?

Tenis -

Nakon poraza od Ukrajinke, Beloruskinja je žestoko oplela po sramnoj engleskoj publici...

Iskusna Beloruskinja Viktorija Azarenka posle neviđene drame poražena je od Ukrajinke Eline Svitoline u osmini finala Vimbldona rezultatom 2-6 6-4 7-6 (11-9).

Bio je to prvi okršaj jedne ruske ili beloruske igračice i Ukrajinke na Vimblodnu nakon ukidanja prošlogodišnje zabrane učešća sportistima iz Rusije i Belorusije.

Na kraju meča, nažalost potpuno očekivano, nije bilo pozdrava rivalki na terenu. Svitolina od početka rata odbija da se rukuje sa rivalkama iz Rusije i Belorusije, pa ni ovaj put nije imala nameru da pruži ruku protivnici. Azarenka je to znala, pa je nakon poslednjeg poena otišla samo do sudije, a zatim pogledala Svitolinu i podigla ruku, kako bi joj čestitala na pobedi.

Nakon toga doživela je ogromnu neprijatnost. Sramna britanska publika, koja je čitav meč bila na strani Ukrajinke, žestokim zvižducima ispratila je Azarenku sa terena.

Na konferenciji za medije koja je usledila nakon meča, Azarenka je bez dlake na jeziku prokomentarisla dešavanja na terenu i tom prilikom žestoko oplela po nepristojnim Englezima.

Bivša grend slem šampionka rekla je da su navijači bili pijani i nepošteni.

"Ne mogu da kontrolišem gomilu. Nisam sigurna da je mnogo ljudi razumelo šta se dešava. Verovatno je u pitanju mnogo pimsa (alkoholno piće na bazi džina). Baš mnogo pimsa ovih dana. To nije bilo fer. Šta mogu da uradim? Ona ne želi da se rukuje sa Ruskinjama i Beloruskinjama. Poštovala sam njenu odluku."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track