MIRA (16) JE ČUDO OD DETETA: Simpatična i stidljiva Ruskinja voli Đokovića i preti da nadmaši ISTORIJSKI USPEH Marije Šarapove!
Foto: Printscreen

NASTAVAK BAJKE?

MIRA (16) JE ČUDO OD DETETA: Simpatična i stidljiva Ruskinja voli Đokovića i preti da nadmaši ISTORIJSKI USPEH Marije Šarapove!

Tenis -

Marija Šarapova je osvojila Vimbldon dva i po meseca nakon što je napunila 17 godina.

Mira Andrejeva je proslavila 16. rođendan pre skoro dva i po meseca...

Miru u ponedeljak čeka meč osmine finala trećeg grend slema protiv Medison Kijs iz Amerike. Biće to težak zadatak, ali ne i nemoguća misija za devojku koja je raspametila teniski svet igrama u Londonu.

Uspešno je prošla kvalifikacije, zatim u prvom kolu pobedila Ksiju Vang (65. na svetu), u drugom joj je Barbora Krejčikova (11. na svetu) predala meč pri rezultatu 6:3, 4:0 za Ruskinju, a u trećem je savladana Anastasija Potapova (23.)

Sa 102. mesta je očekuje veliki napredak i ulazak, barem u top 70, ali prvo da pokuša da produži bajkovitu priču.

Mira Andrejeva
foto: EPA/Neil Hall

Simpatična Mira je rođena u Krasnojarsku, gradiću na reci Jenisej, ali se kao mala devojčica preselila u Moskvu zbog tenisa. Trenutno trenira u Francuskoj u istoj akademiji u kojoj su se usavršavali njena sestra Erika i sunarodnik Danil Medvedev.

Simpatična tinejdžerka oduševila je britansku publiku koja je obožava.

Posebno je "kupila" publiku dok je davala izjavu posle pobede u trećem kolu kada je otkrila da od tenisera koji su igrali na Vimbldonu ove sezone najviše voli Novaka Đokovića i Endija Mareja.

Na pitanje kako joj se čini iskustvo boravka u Ol Inglend klubu odgovorila je na sledeći način.

- Naravno da uživam u amosferi, neverovatno je biti ovde. Vidiš sve profesionalne igrače i igračice... vidiš Đokovića, vidiš Mareja - poručila je Andrejeva uz osmeh, a kada je novinarka upitala da li se javila Britancu, Mira je nasmejala sve odgovorom.

- Nisam jer se stidim.

Bez obzira na ishod meča protiv Kijs, jasno je da će Mira Andrejeva praviti čuda na teniskim terenima i da je pred njom velika karijera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track