SAMO IM JE NOVAC BITAN - VIMBLDON ODBIO ZAHTEV ĐOKOVIĆA: Napravili mu pakao i sad se prave ludi! Nemaju nameru da popuste!
Foto: EPA/TOLGA AKMEN

neverovatno

SAMO IM JE NOVAC BITAN - VIMBLDON ODBIO ZAHTEV ĐOKOVIĆA: Napravili mu pakao i sad se prave ludi! Nemaju nameru da popuste!

Tenis -

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković predložio je da mečevi na Centralnom terenu na Vimbldonu startuju sat i po vremena ranije, ali organizatori tvrde da je to nije moguće.

Novak je na ovogodišnjem Vimbldonu imao ozbiljnih problema sa terminima svojih mečeva. Izlazio je dva puta na teren svestan da će zbog policijskog časa možda morati da nastavi svoj meč narednog dana, što se i dogodilo u osmini finala sa Hurkačem. Tako je u dva dana bio prinuđen da igra izuzetno važne mečeve (osminu finala i četvrtfinale).

Srbin nije dizao preveliku buru zbog toga, ali je predložio rešenje kako se slične situacije ne bi ponavljale u budućnosti. On je predložio da mečevi na Centralnom terenu počinju u 13 časova, a ne u 14.30. Međutim, organizatorima se predlog nije svideo.

"Smatram da Vimbldon mora da promeni to pravilo, znam da je policijski čas teško pomeriti (fajront u ponoć prim.out), ali mečevi mogu da počinju bar u 12. Mislio sam da imam bar sat i po vremena pauze, pa su me zvali posle 20 minuta. Jednostavno, morate da budete spremni za svaki scenario, to su stvari koje možet samo da predviđate. Razmatrao sam pre toga da li da odem do smeštaja, do kuće koja je u blizini. U nedelju sam ostao u kompleksu i čekao sam sedam sati da počne, to je previše. Ne može ništa da se predvidi, čim sam video raspored za nedelju znao sam da mogu da budu dugi mečevi pre mog. Imate unutar svega i igrače koji su tu sa timovima, sa opremom, nije lako naći kutak za sebe", rekao je Novak.

Novak Đoković
foto: EPA/NEIL HALL

Prema pisanju engleskog "Dejli Mejla", čelnici Vimbldona su odmah odlučili da to neće biti usvojeno tokom ovogodišnjeg turnira, a vrlo brzo je odlučeno da neće ni tokom idućeg. Razlog navodno leži u činjenici da o terminima mečeva odlučuje Javni servis Bi-Bi-Si, odnosno Vimbldon bi morao da plati veliku kompenzaciju ako bi mečevi počinjali sat i po vremena ranije. Naravno, zbog toga i ne pomišljaju da udovolje teniserima, prenosi Mondo.

Inače, Vimbldon je start mečeva u 14.30 (po lokalnom vremenu u 13.30) uveo pre dve godine tokom pandemije korona virusa i brodkasterima se to dopalo, pošto su tako dobili najbolje mečeve u "prajmtajmu". Sada kada su teniseri digli glas i objasnili da to nije u redu, brane se ugovorom vrednim 70 miliona evra godišnje sa Bi-Bi-Sijem koji je na snazi sve do 2027. godine.

Kurir sport/Mondo

Bonus video:

04:35

ĐOKOVIĆ JE BIO ŽRTVA, NI DVA NOVAKA TO NE BI IZDRŽALA Brajović: Pokazao je da je Iron man, džaba im što ga ŠPIJUNIRAJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track