AMERI POGLEDALI ISTINI U OČI I POKLONILI VELIČANSTVENIM SRBIMA! Ugledni američki ESPN dodelio velika priznanja Đokoviću i Jokiću!
Foto: AP Jeanfrancois Badias, AP Marta Lavandier

ZASLUŽENO

AMERI POGLEDALI ISTINI U OČI I POKLONILI VELIČANSTVENIM SRBIMA! Ugledni američki ESPN dodelio velika priznanja Đokoviću i Jokiću!

Košarka -

Apsolutno zasluženo - Nikola Jokić proglašen je za najboljeg košarkaša, a Novak Đoković za najboljeg tenisera na planeti!

Naši sportisti dobili su prestižnu ESPY nagradu, koju američka televizijska stanica ESPN tradicionalno dodeljuje za izuzetna sportska dostignuća u minuloj godini.

Novak Đoković je šesti put u karijeri izabran za najboljeg tenisera sveta, dok je Nikola Jokić prvi put odneo nagradu za najboljeg NBA košarkaša na planeti.

Zanimljivo, u poslednjih šest godina Nole je samo jednom bio proglašen za najboljeg (2021. godine). Ipak, Ameri su sada pogledali istini u oči i priznali da je Srbin neprikosnoven. Iza sebe je ostavio Karlosa Alkaraza, Igu Švjontek i Arinu Sabalenku.

Za najboljeg fudbalera sveta proglašen je Lionel Mesi, koji je dobio nagradu i za šampionski nastup u finalu Mundijala u Kataru. Najbolji sportista sveta i najbolji NFL igrač je Patrik Mahoums. Najbolji vozač je Maks Ferštapen.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track