"ZA NOVAKA PRIČAJU DA JE ZLIKOVAC, A NADALA I FEDERERA U SVEMU PODRŽAVAJU" Brutalne reči čuvene teniserke odjekuju planetom!
Foto: EPA/Andy Rain, Yan Lerval / Avalon / Profimedia

pravo u metu

"ZA NOVAKA PRIČAJU DA JE ZLIKOVAC, A NADALA I FEDERERA U SVEMU PODRŽAVAJU" Brutalne reči čuvene teniserke odjekuju planetom!

Tenis -

Čuvenoj beloruskoj teniserki Viktoriji Azarenki ne dopada se tretman koji zapadni mediji imaju prema najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću.

Novak je ove sezone trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu, postao je najtrofejniji grend slem teniser svih vremena i na sjajnom je put da osmi put u karijeri osvoji titulu na Vimbldonu. Međutim, i pored svih veličanstvenih podviga koje pravi, mnogi i dalje koriste svaku moguću priliku da omalovaže njegov uspeh.

Viktorija Azarenka
foto: Printscreen

To se nimalo ne dopada njegovoj koleginici Viktoriji Azarenki koja je glasno i jasno stala u odbranu Srbina.

U razgovoru sa Sajmonom Džordanom Azarenka je istakla da Đoković ne dobija dovoljno zasluga za sve što je uradio u karijeri.

"Barem ne onoliko koliko zaslužuje. Rodžer je elegantan, ima neverovatan talenat, verovatno je najtalentovaniji od sve trojice. Rafa je borac punog srca. Novakov um? Nikada nisam tako nešto videla ni kod jednog sportiste", kaže iskusna Beloruskinja i dodaje:

"Suočava se sa mnogim kritikama. Okej, neke stvari sam izazove, ali mora da se poštuje njegov stav. Ne odustaje od onoga u šta veruje. Mogu da se složim ili ne, ali takav je. Njegov um, ta vrsta discipline, odlučnost. Stvarno ne dobija dovoljno zasluga i stvarno sam oduševljena njim".

Novinar je pokušao da "ubedi" Azarenku da Srbin zbog svojih postupaka zaslužio određene stvari, ali Azarenka se ne slaže sa tom konstatacijom.

"Njegova radna etika, disciplinovanost. Vidi se taj uticaj Istočne Evrope. Karakter, pričaju da je zlikovac, ali ja mogu da ga razumem. Postoje dvostruki aršini za neke. Za njega, da održi taj dobar imidž morao bi da radi mnogo više od Rafe i Rodžera. Tako je u mojim očima, Nadal i Federer, kao da ne mogu da urade ništa loše, sve što oni urade je podržano, dok za Novaka deluje kao da se konstantno penje uzbrdo".

Azarenka ističe da u poslednje vreme Novaka ne zanima šta drugi misle i pričaju o njemu.

"Moj utisak je da, kada je bio mlađi, da je hteo da bude više voljen. Sada je prestao da razmišlja o tome, nije ga više briga za to. Nešto se promenilo", smatra Azarenka.

Kurir sport

Bonus video:

01:41

ŠEST DANA NOVAK ĐOKOVIĆ, JEDAN TOMA ZDRAVKOVIĆ!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track