NISU NI SVESNI ŠTA MOGU DA PROBUDE! Sraman tretman za Đokovića pred veliko finale, na svaki način ga PONIŽAVAJU i provociraju!
Foto: Li Ying / Xinhua News / Profimedia

NIJE ZASLUŽIO OVO

NISU NI SVESNI ŠTA MOGU DA PROBUDE! Sraman tretman za Đokovića pred veliko finale, na svaki način ga PONIŽAVAJU i provociraju!

Tenis -

"Oni meni zapravo čine uslugu. Što više navijaju protiv mene, meni je bolje. Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide", poručio je Đoković nakon što je u drugom kolu Vimbldona pobedio Džordana Tompsona.

Tada se Novak suočio sa bezobraznim navijačima i provokacijama sa tribina.

One nisu prestale, a situacija je kulminirala u polufinalu, kada Đoković nije uspeo, niti želeo da iskontroliše emocije. Burno je reagovao, a u tri seta je pobedio Janika Sinera.

U finalu će za petu uzastopnu titulu, ukupno osmu na Vimbldonu i 24. grend slem trofej igrati protiv Karlosa Alkaraza.

Publika nije jedina koja provocira, to rade i mediji.

Britanski "Tajms" mislio je da je dobra ideja da uz Novakovu sliku u izdanju novina koje su izašle u subotu, napišu naslov "Ružno pobeđivanje", a u kratkom tekstu objasne da je srpski teniser tokom meča imao svađu sa sudijom i sa publikom.

"Jurosport" je na društvenim mrežama prizvao Alkarazovu pobedu, uporedivši situaciju Španca sa starijim zemljakom, Rafaelom Nadalom.

Nadal je 2008. godine osvojio turnir u Kvinsu, pa zatim svoj prvi od ukupno dva Vimbldona, a Alkaraz je na treći grend slem u sezoni stigao nakon titule u Kvinsu, pa "Jurosport" očekuje da će istorija na neki način da se ponovi.

Popularni portal "Sport bajbl", koji samo na društvenoj mreži Tviter ima preko dva miliona pratilaca, objavio je Novakovu reakciju nakon osvojenog poena upućenu navijaču koji je dobacivao između prvog i drugog servisa, ali je to predstavio na sledeći način: "Đokovićeva reakcija publici koja je uglavnom navijala za Janika Sinera"

To je razbesnelo brojne korisnike ove društvene mreže koji su komentarima skrenuli pažnju da je reakcija bila upućena bezobraznim pojedincima, a ne onima koji navijaju za njegovog protivnika.

Sve je počelo mnogo ranije kada je reč o ovosezonskom Vimbldonu.

Britanski "Telegraf" je još na početku turnira priželjkivao titulu Alkaraza.

"Vimbldonu je potreban budući kralj Karlos Alkaraz da zavlada u eri zvezda koje se gas. Španac koji ima 20 godina i lagano je prošao u drugo kolo izgleda neopterećen time što ga smtaraju nekim ko treba da uđe u cipele Federera i Đokovića. Njegova igra pokazala je da ima sve što treba da dođe do titule. Ima kontrolu meča, atletske sposobnosti i taktički je sjajn. Zaista može da osvoji srca publike ovde", naveo je novinar "Telegrafa".

Kao i uvek ostaje nam da čekamo nedelju i finalni meč. Đoković će igrati u 35. grend slem finalu, a njegov rival u drugom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track