"TENIS IMA NOVOG KRALJA" Hrvatski mediji OTPISALI Novaka posle poraza na Vimbldonu - Alkaraza dižu U NEBESA a ovo je glavni razlog
Foto: AP Alberto Pezzali, Printscreen

NEVEROVATNO

"TENIS IMA NOVOG KRALJA" Hrvatski mediji OTPISALI Novaka posle poraza na Vimbldonu - Alkaraza dižu U NEBESA a ovo je glavni razlog

Tenis -

Nakon pobede u finalu Vimbldona, Karlos Alkaraz je rekao da "nema kraja ere dok su Novak i Nadal još aktivni", međutim hrvatski "Indeks" ističe da je situacija drugačija.

Najbolji teniser ikada izgubio je u finalu Vimbldona, što za Hrvate predstavlja kraj Noletove dominacije, i upravo im tako glasi naslov jednog teksta.

"Tenis je napokon dočekao novog kralja, posle dugog niza godina vladavine Federera, Nadala i Đokovića, dominacija ovog poslednjeg konačno je postala klimava. Alkaraz je zaustavio Novakov pohod na 24. grend slem i kalendarski slem. Dolaskom Karlosa tenis je ušao u novu eru", piše se na početku teksta.

Autor ovog teksta obasipao je mladog Španca raznim komplimentima.

"Period trajanja 'velike trojke' verovatno će većina ljubitelja sporta nazvati najboljom u istoriji tenisa, ne treba da budete stručnjak da znate zašto je to tako. Svakom sportu je potreban rivalitet da bi bio interesantan, a tenis je godinama bio na najvećoj mogućoj lestvici po tome. Kao što je u fudbalu popularnost Primere u Španiji pala odlaskom Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, tako je interes javnosti počeo da opada kada je postalo jasno da Rodžer ne može više, da se Rafi moraju posložiti zvezde a ga telo ne bi izdalo, Novak je postao previše dominantna sila. Mnogi su pokušali da mu budu konkurencija, kao naslednici pominjali su se Tim, Zverev, Medvedev, Cicipas, pa čak i Dimitrov, Raonić, Nišikori, njih sedmorica zajedno osvojli su isti broj slemova kao Alkaraz i niko od njih nema tako dobar skor pobeda i poraza."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track