IVANIŠEVIĆ NAJAVIO NOVU TENISKU ERU, U NJOJ ĆE BITI ĐOKOVIĆ! Iako je razlika OGROMNA, Novakov trener nema dilemu: Biće još finala!
Foto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

ON ZNA NAJBOLJE

IVANIŠEVIĆ NAJAVIO NOVU TENISKU ERU, U NJOJ ĆE BITI ĐOKOVIĆ! Iako je razlika OGROMNA, Novakov trener nema dilemu: Biće još finala!

Tenis -

Novak Đoković je ostao bez titule na Vimbldonu. U finalu ga je posle skoro pet sati borbe i pet odigranih setova savladao Karlos Alkaraz (20).

Priznao je posle svega toga i Goran Ivanišević da ga taj poraz još uvek boli, ali da je uveren da je to samo početak nove teniske ere.

Razlika u starosti između Đokovića i Alkaraza je 16 godina, ali hrvatski stručnjak tvrdi da to nije presudno.

"Svi očekuju novi rivalitet Novak - Alkaraz. Razlika u godinama je velika, ali će odigrati oni još jako puno finala. Pred nama je interesantna teniska era", počeo je Ivanišević razgovor za hrvatsku "Nova TV".

Razmišlja i dalje o meču na londonskoj travi.

"Još sam malo tužan zbog toga, ali je Novaku teže, jer je bio na terenu. Svaka čast Karlosu, pokazao je svetu kakav je igrač, pet setova i pobeda. Đoković nije iskoristio šanse koje u takvom finalu moraš da iskoristiš.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: EPA/Tolga Akmen

Srpski as je Španca opisao kao "mešavinu njega Rodžera Federera i Rafaela Nadala".

"Da, on je mešavina sve trojice, pred njim je neverovatna budućnost. Ukoliko ovako nastavi... Sve odrađuje sa osmehom."

Nole je otišao u Hrvatsku da "napuni baterije" i da se spremi za nastavak sezone i US open.

"Odmor mu je jako bitan. Ne verujem da će doći do Umaga, daleko mu je, ali uživa u Hrvatskoj", zaključio je Ivanišević koji trenutno boravi u Umagu gde će se od ponedeljka igrati turnir.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track