POSLE ŠOKANTNOG PORAZA, MEDVEDEV PRIČAO O NOVAKU: Ruski teniser uzeo Srbina za primer: Znate, imate igrače kao što je Đoković...
Foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

tenis

POSLE ŠOKANTNOG PORAZA, MEDVEDEV PRIČAO O NOVAKU: Ruski teniser uzeo Srbina za primer: Znate, imate igrače kao što je Đoković...

Tenis -

Australijski teniser Aleks de Minor plasirao se u polufinale mastersa u Torontu, pošto je savladao trećeg igrača sveta Rusa Danila Medvedeva sa 7:6 (7), 7:5.

De Minor, 18. igrač sveta, stigao je do svog prvog masters polufinala za dva sata i tri minuta.

Nakon meča, ruski teniser je krivicu za ovaj poraz preuzeo na sebe, a na konferenciji za medije govorio je i o Novaku Đokoviću.

Danil je rekao da se srpski as fenomenalno adaptira na nepovoljne uslove, kao što su njemu bile loptice u Torontu.

"Voleo bih da su loptice bile brže, ali definitivno ne želim da kažem da bi trebalo da budu brže. Stoga, morate se prilagoditi datim uslovima. Znate, imate igrače kao što je Novak. Siguran sam da kada je sa 17 godina krenuo da osvaja Grend Slem turnire, da je tada sve bilo drugačije. Tereni, loptice... Ali on je i dalje pobeđivao. Tako da jednostavno morate da se prilagodite. Kao što sam rekao, volim brže loptice, ali ako imam sporije moram da se adaptiram na njih i da probam da pobedim", rekao je ruski teniser.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track