NOLETOVA STALNA MUŠTERIJA! Evo šta je Đoković izjavio posle REKORDNE 19. pobede nad iskusnim Francuzom!
Foto: MATTHEW STOCKMAN / AFP / Profimedia

GAELOVA NOĆNA MORA

NOLETOVA STALNA MUŠTERIJA! Evo šta je Đoković izjavio posle REKORDNE 19. pobede nad iskusnim Francuzom!

Tenis -

Rivalstvo Novaka Đokovića ušlo je u istoriju tenisa, pošto je srpski as u njihovim međusobnim duelima uspeo da zabeleži jedan neverovatan rekord.

Nakon trijumfa u trećem kolu Sinsinatija, Novak u međusobnom skoru vodi protiv Francuza sa 19:0 što je apsolutni rekord po broju pobeda bez poraza u duelima sa jednim rivalom.

Posle novog trijumfa protiv svoje "stalne mušterije" Nole je izjavio da mu prosto odgovara stil igre Francuza.

"Toliko godina se znamo, evoluirali smo i jedan i drugi. Fizički protiv Gaela nikada nije lako igrati. Bilo je nekoliko vrlo teških poena, posebno u prvom setu"; rekao je Đoković, pa nastavio:

"Nisam smeo da mu dozvolim da igra, napravio sam brejk na vreme i od tada nije bilo problema. Podigao sam nivo svog tenisa i definitivno mi odgovara njegova igra. Ali, veoma je dobro videti ga ponovo na terenu"

Istakao je da dobar servis pomaže na izuzetno brzoj podlozi u Sinsinatiju.

"Ovo je jedan od najbržih turnira na betonu, nije lako kontrolisati lopticu. Morate da servirate dobro i to može mnogo da vam pomogne. Kao što meni i jeste".

Potom je govorio i na srpskom jeziku

"Postoje neki elementi igre koji odgovaraju meni sa njegove strane. U prvih nekoliko mečeva u našim karijerama smo igrali neizvesne i fizički zahtevne mečeve, ali kasnije sam pronalazio lakše načine da pobedim. Lepo je videti ga nazad da igra", rekao je Đoković.

Kurir sport/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track