"ČAK SU IM DOPUSTILI DA ODU U MARKET" Otkriveno kakav tretman u ZLOGLASNOM grčkom ZATVORU imaju uhapšeni hrvatski huligani!
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

novi detalji

"ČAK SU IM DOPUSTILI DA ODU U MARKET" Otkriveno kakav tretman u ZLOGLASNOM grčkom ZATVORU imaju uhapšeni hrvatski huligani!

Fudbal -

Službenici Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske posetili su grupu zagrebačkih huligana koji su smešteni u zloglasnom zatvoru Koridalos.

Podsetimo, hrvatski huligani koji su uhapšeni nakon stravičnih nereda u Atini u kojima je ubijen 29-godišnji grčki navijač Mihalis Kacuris raspoređeni su u 16 zatvora u Grčkoj.

Šestorica se nalaze u Koridalosu koji važi za najsuroviji zatvor u zemlji, pa je javnost u hrvatskoj bila izuzetno zabrinuta za njihovu bezbednost.

Ipak, čini se da uslovi i nisu tako loši kao što se pričalo...

"Delovali su relativno zadovoljno, čak su rekli da su im dozvolili da kupe neke stvari u marketu koji se nalazi u sklopu zatvora. Budući da još uvek čekaju rezultate DNK analiza i snimke nadzornih kamera, nema zvanične informacije kada bi mogli biti izvedeni pred sud, ali moguće da se to neće desiti pre iduće nedelje", prenosi Jutarnji.

Hrvatski huligani imaju i mogućnost da se jave svojim porodicama.

"Naše diplomate obezbedile su im kartice za telefonske govornice kako bi mogli da se jave svojim porodicama. Roditelji stalno zovu, neki čak razmišljaju o tome da odu u Atinu" otkrio je Aleksandar Sunko.

Podsetimo, predsednik Vlade Andrej Plenković rekao je u četvrtak da osuđuje huliganizam i navijačko nasilje u Grčkoj, ali da je od grčkog premijera zatražio da se privedenim hrvatskim navijačima osigura bezbednost u zatvorima i pravedan i brz proces.

Kurir sport/Jutarnji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track