"JEDINSTVEN SUKOB GENERACIJA, MEČ ZA ISTORIJU TENISA" Brajović analizira finale Đokovića: Postavljen OVAJ rekord u Sinsinatiju
Foto: Leslie Billman / Zuma Press / Profimedia

kurir tv

"JEDINSTVEN SUKOB GENERACIJA, MEČ ZA ISTORIJU TENISA" Brajović analizira finale Đokovića: Postavljen OVAJ rekord u Sinsinatiju

Tenis -

Iza nas je jedan fantastičan sporstki dan. Srpska skakačica u dalj Ivana Vuleta je skokom od 7,14 metara osvojila zlato na svetskom prvenstvu u Budimpešti. To je i novi rekord Srbije na otvorenom u skoku u dalj.

Pored zlatne Ivane Vulete, juče je još jednom zlatnu stranicu srpskog tenisa ispisao i najbolji srpski teniser Novak Đoković pošto je osvojio Masters u Sinsinatiju i upisao 1.069-tu pobedu na ATP turu.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

O ovome je više rekao gost Redakcije, teniski analitičar Vuk Brajović.

- Zaista neverovatno finale, tri sata i 39 minuta je trajalo i to je sada rekord na ovom turniru. Fantastično finale koje je predstavljalo jedinstveno suočavanje generacija. Alkaraz se rodio kada je Đoković krenuo da se bavi profesionalnim tenisom. Zaista je fascinantno šta je Đoković postigao, ovo je meč za tenisku istoriju.

Iako je Đoković ovom pobedom prestigao Nadala i Lendla, a ispred njega su samo Federer i Konors:

01:19

JEDINSTVEN SUKOB GENERACIJA, MEČ ZA TENISKU ISTORIJU Brajović analizira finale Đokovića: Postavljen OVAJ rekord u Sinsinatiju

- Ne znam koliko je to relevantno za motive Đokovića u nastavku karijere. Novak je po mnogo čemu najveći svih vremena, a između ostalog i po tome što je svaki masters osvajao minimum dva puta. Ako se desi da sledećeg aprila po treći put osvoji Monte Karlo onda će upotpuniti svoj rekordni niz na turnirima serije 1000. Najinteresantnije je ono što nas čeka u Njujorku za sledeću nedelju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:43

NOVAK JE BESMRTAN: Đoković se vratio iz mrtvih i pobedio Alkaraza u finalu Sinsinatija!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track