NOVAČE, TI IMAŠ 36 GODINA, A ON 20! Žestok napad na Đokovića zbog spuštanja slušalice! Zašto ćutite k'o zaliveni na PROVOKACIJE?!
Foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

udar na srpskog asa

NOVAČE, TI IMAŠ 36 GODINA, A ON 20! Žestok napad na Đokovića zbog spuštanja slušalice! Zašto ćutite k'o zaliveni na PROVOKACIJE?!

Tenis -

Novak Đoković je u finalu US opena posle lagane pobede nad Benom Šeltonom (3:0).

Zbog nepristojne publike koja je burno slavila njegove greške, kao i zbog Šeltona koji se vrlo energično radovao svakom poenu kao da je za titulu, Novak Đoković je na kraju "spustio slušalicu" svom protivniku, imitirajući tako njegovu uobičajenu proslavu.

Zbog toga se podigla velika bura, pa je Đoković morao da objašnjava svoj potez, pitali su novinari i Šeltona za reakciju, pa nije veliko iznenađenje što se nekoliko sati posle meča i dalje priča samo o tome, piše Mondo.

Novak Đoković, Ben Šelton
foto: EPA/Will Oliver, AP/Eduardo Munoz Alvarez

Iako se radi o vrlo simpatičnom potezu koji je jasno reakcija na ponašanje Šeltona i njegovih navijača, mnogi su u tome videli problem.

Tako je poznati novinar Kristofer Kleri, koji inače godinama piše za Njujork Tajms, među prvima napisao:

"Da li je ovo zaista bilo neophodno?".

Priključio mu se i brazilski novinar Gašpar Ribeiro Lanka, osnivač poznatog magazina "Reket" koji je često bio protiv Đokovića, pa je njegova reakcija izazvala još veći bes Novakovih navijača:

"Po mom mišljenju, potpuno nepotrebna proslava 36-godišnjeg Novaka Đokovića nakon što je pobedio 20-godišnjeg Bena Šeltona. Igrao je svoj najveći meč karijere pred domaćom publikom i nijednog trenutka nije izrazio nepoštovanje prema njemu".

Navijači su mu objasnili da se ružno ponašao čitave večeri, kao i da je "podgrevao" svoje navijače da slave i greške Đokovića, međutim nije mu to promenilo mišljenje o potezu srpskog tenisera. Nije to naravno ni prvi ni poslednji put da postane zlikovac u očima javnosti zbog banalne stvari, ali je već do sada navikao.

Podsetimo, Novak Đoković će u finalu US Opena igrati u nedelju od 22 časa protiv Danila Medvedeva koji je iznenadio mnoge trijumfom nad Karlosom Alkarazom.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track