ŽESTOKA PORUKA BIVŠEG REPREZENTATIVCA SRBIJE U KOŠARCI: Molim vas, nemojte više nikada da raspravljamo o tome!
Foto: Dado Đilas

mundobasket

ŽESTOKA PORUKA BIVŠEG REPREZENTATIVCA SRBIJE U KOŠARCI: Molim vas, nemojte više nikada da raspravljamo o tome!

Mundobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa gde će se za zlatnu medalju, prvu od Indijanapolisa, boriti sa Nemačkom u nedelju od 14.40.

Jasno je da su naši momci već premašili očekivanja na ovom turniru jer se dobro zna da smo otišli u oslabljenom sastavu, da nas je zadesio strašan peh sa Borišom Simanićem, kao i da je glavni cilj odavno ostvaren, a to je "viza" za Olimpijske igre u Parizu, piše Mondo i dodaje:

- Po ko zna koji put je dokazano da je Srbija zaista "zemlja košarke" i da je nekada (ili uvek) važnija hemija od onoga što piše na papiru, tako da nije bilo razloga za sumnjanje u ove momke kada je objavljen spisak. Tada su mnogi potencirali da je Srbija znatno slabija nego što smo navikli i kolale su priče o tome da li je potrebno da i mi "naturalizujemo" stranca.

Vladimir Štimac
foto: EPA/TOLGA BOZOGLU

Tih stavova setio se i bivši košarkaški reprezentativac Vladimir Štimac, pa je na svom Tviteru napisao da je pobeda nad Kanadom još samo jedan dokaz da treba malo više vere u naše momke, a da se manje priča o strancima.

"E da ne zaboravim... Vidite da nam ne treba stranac. Molim vas nemojte više nikada da raspravljamo o tome. Imamo dovoljno talentovane dece i igrača koji će uvek moći Srbiju da dovedu na vrh. Naravno treba uložiti u njih i dati im sve potrebno da bi napredovali", napisao je Štimac koji sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima čak tri medalje srebra sa Svetskog i Evropskog prvenstva, kao sa Olimpijskih igara.

Kurir sport / Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track