"DOŠLI SMO IZ TEŠKE SITUACIJE 90-IH, RATOVI..." Novak otvorio dušu nakon pobede u finalu: "Pisati istoriju je nešto specijalno"
Foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

US OPEN

"DOŠLI SMO IZ TEŠKE SITUACIJE 90-IH, RATOVI..." Novak otvorio dušu nakon pobede u finalu: "Pisati istoriju je nešto specijalno"

Tenis -

Najbolji teniser ikada Novak Đoković nastavio je da demonstrira svoju silo, pošto je osvojio 24. Gren slem titulu u karijeri.

Đoković je u spektakularnom finalu US Opena savladao Rusa Danila Medvedeva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Meč, koji je igran na stadionu "Artur Eš" pod zatvorenim krovom, trajao je tri sata i 16 minuta.

Nakon meča, srpski as je rekao da:

10:21

DOŠLI SMO IZ TEŠKE SITUACIJE 90-IH, RATOVI... Novak otvorio dušu nakon pobede u finalu: Pisati istoriju je nešto specijalno

- Ne znam odakle da počnem, puno mi znači. Moram to da kažem, živim san iz detinjstva. Takmičim se u sportu koji je dao sve mojoj porodici. Došli smo iz teške situacije 90-ih, ratovi... Moji roditelji su me mnogo podržali da bi mi dali podršku. Ovo je skup sport, nije svima dostupan. Niko se u mojoj porodici nije bavio tenisom, tako da malo čudan izbor. Veliku podršku sam imao. Ovo je vaš trofej koliko i moj. Volim vas - rekao je Novak i dodao:

- Pisati istoriju je nešto specijalno. Na svaki mogući način specijalan. Imao sam dečački san da budem šampion i osvojim VImbldon. Kada sam to ostvario, pojavili su se novi ciljevi. Nisam verovao da ću biti sa vama i pričati o 24. Grend slem titule. Poslenjih par godina sam shvatio da imam šansu da jurim istoriju.

Novak Đoković
foto: EPA/BRIAN HIRSCHFELD

Govorio je Novak i o večerašnjem protivniku, Danilu Medvedevu.

- Izvini što nisam počeo da pričam o tebi. Nemoj da shvatiš na pogrešan način, srećna godšnjica tebi i tvojoj ženi. Šalu na stranu, on je toliko bio dobar prema meni i mom timu. Još kad si bio junior, vidi se ta evolucija vašeg odnosa i tebe. Sigurno znam da je pred vama mnogo još dobrih stvari. Sigurno još Grend slem titula. On je veoma autentična ličnost.

Kurir sport

Bonus video:

15:17

ĐOKOVIĆ POKORIO AMERIKU: Novak se osvetio Medvedevu u finalu Ju Es opena i osvojio 24. grend slem titulu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track