"E SADA MORATE DA PRIZNATE: ON JE NAJVEĆI TENISER SVIH VREMENA! Brajović: Tom strašću ispisao je nove STRANICE SPORTSKE ISTORIJE
Foto: EPA, Kurir televizija

novak đoković

"E SADA MORATE DA PRIZNATE: ON JE NAJVEĆI TENISER SVIH VREMENA! Brajović: Tom strašću ispisao je nove STRANICE SPORTSKE ISTORIJE

Tenis -

Košarkaški trener Dragan Nikolić i teniski stručnjak Vuk Brajović, koji se javlja putem skajpa, razgovarali su u jutarnjem programu Kurir televizije o sledećim dešavanjima:

Odbojkaši Srbije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, fudbalska reprezentacija je pobedila Litvaniju u kvalifikacijama za EURO 2024. godine, košarkaši Srbije su u finalu u Manili osvojili srebrnu medalju, a u spektakularnom finalu US Opena, Novak Đoković je trijumfovao nad Daniilom Medvedevom i osvojio svoju 24. Grand Slam titulu.

Stefan Đoković, Novak Đoković
foto: Mike Stobe / Getty images / Profimedia

Pobeda je označila istorijski trenutak za ovog vrhunskog tenisera, ali takođe je postavila pitanje - da li je Novak najveći svih vremena?

- Ovo je zaista bio idealan scenario s obzirom na to da smo videli jedan pakleni drugi set, najduži set odigran na US Openu u kom je stvarno sve bilo moguće," komentarisao je Vuk Brajović u svom javljanju za Kurir TV.

Dragan Nikolić, Vuk Brajović
foto: Kurir tv

Iako su mnogi verovali da će Medvedev predstavljati ozbiljan izazov, Đoković je pokazao zašto se smatra jednim od najboljih tenisera svih vremena.

- Dobro, i da ponovimo još jednom - 24. Grand Slam titula. Time se izjednačio rekord po broju Grand Slam trofeja sa Margaret Kurt i ja verujem da sada čak i oni koji ne žele da priznaju, ipak moraju da priznaju da je najveći teniser svih vremena - naglasio je Brajović.

04:01

ON JE NAJVEĆI U ISTORIJI OVOG SPORTA !

Međutim, i pored ovog ogromnog uspeha, Novak Đoković nema nameru da se zaustavi.

- Čak 36 godina, 36 Grand Slam finala, 24 trofeja. Fantastična statistika, ali tačno, Novak ne planira da se zaustavi na tome - dodao je Brajović.

Sledeći cilj za Đokovića je "Davis Kup" reprezentacija, gde će se pridružiti svojim saigračima u borbi za nacionalni tim. Osim toga, postoje i dugoročni planovi za olimpijske igre u Parizu 2024. godine i Los Anđelesu 2028. godine.

- Divno je videti takvu strast i odlučnost kod Novaka, kako piše nove stranice teniske i sportske istorije - zaključio je Brajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:30

U GRČKIM POPLAVAMA NAJVIŠE STRADALA POLJOPRIVREDNA DOBRA! Dopisnica iz Atine Pavlović Stamenić: Posledice štete su OGROMNE (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track