ĐERE POSLE VELIKE POBEDE ZA SRBIJU: Trenutno igram najbolji tenis u karijeri!
Foto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

konferencija

ĐERE POSLE VELIKE POBEDE ZA SRBIJU: Trenutno igram najbolji tenis u karijeri!

Tenis -

Fantastičan je bioLaslo Đere u pobedi nad “džokerom” Davida Ferera Albertom Ramosom – Vinjolasom – koja je širom otvorila vrata Srbiji ka finalu u Malagi krajem novembra.

U prvom setu naš as je izgubio samo 2 poena na svoj servis – a ukupno 7 do ostvarene pobede rezultatom 6:4 6:4 – na šta kaže:

Iskreno, nisam bio svestan te statistike – ali to potvrđuje da sam svakako unapredio svoj servis. Time sam sebi obezbedio neke lake poene – ili došao u situaciju da lako poentiram posle njih, što je bilo veoma važno za današnji meč protiv Španije. Srećan sam da sam time ostvario kontinuitet u dobrom servisu iz poslednja 2 seta prethodnog meča”, ističe Laslo.

Upitan da prokomentariše nivo svog tenisa u ovom trenutku, Đere kaže:

Verovatno igram najbolji tenis karijere u ovom periodu, ali ne želim time da pričam o svojim ograničenjima – jer možda pre nekoliko nedelja nisam ni bio svestan činjenice da mogu da igram ovako dobro. U svakom slučaju – tu sam negde…” skroman je Đere kao i uvek.

Da li je Novakov dolazak doprineo tome da osetite više pritiska i imperative pobede pred meč – ili potpuno suprotno – osokolio vas da igrate još bolje – glasilo je pitanje?

Nesumnjivo imamo u timu najvećeg tenisera svih vremena – koji će skoro sigurno uvek doneti barem jedan poen našem timu, a ako ima nekog pritiska – on ne dolazi direktno od njega, već zbog toga što želite da sa njim u timu i pred njim pokažete svoj najbolji tenis, da donesete vaš poen i vaš doprinos rezultatu reprezentacije. Ipak, trudim se da ne stavim bilo kakav pritisak na sebe – već da taj faktor iskoristim kao motivaciju za dobre nastupe”, zaključuje sjajni Đere – posle dve dragocene pobede za Srbiju u Valensiji.

U rezimeu meča za srpske medije, Laslo je dodao:

"Malo me je podsetio današnji meč na onaj koji smo igrali prošle godine - kada sam mislio da ga "imam". Ovoga puta nisam sebi dozvolio da gledam previše unapred i bavim se njegovom igrom; znao sam da može da se vrati, i stvarno je počeo da igra bolje u 2. setu. Bio sam spreman, fokusiran, iskoristio priliku koja mi se ukazala na 3:3 - tu prelomio meč posle dugačkog gema, i zahvaljujući dobrim servisima izbegao bilo kakva iznenađenja."

"Znao sam neko vreme pre meča da ću igrati protiv njega", odgovara Laslo na pitanje - da li ga je iznenadilo da je Ferer izabrao Ramosa da mu se suprotstavi.

"Ovo je bio jedan od mojih boljih mečeva u pogledu servisa", kaže Đere na prenesene komentare Ramosa da je on imao sjajan serverski dan. "Servis mi ide odlično u poslednje vreme, bilo je i setova gde nisam izgubio ni jedan poen na svoj servis - a protiv Koreje - odnosno Kvona sam odservirao 16 asova - što je možda i najviše u karijeri. Nisam znao da sam osvojio 12 poena uzastopno - sa 1:2 na 4:2; najvažnije je da sam izveo po jedan brejk u oba seta, i da je to odlučilo meč", jasan je Đere.

U odgovoru na pitanje Kurira - sa čime u karijeri bi mogao da poredi ove dve uzastopne pobede za Srbiju na Dejvis Kupu, Laslo odgovara:

"Ovo ne može da se pored ni sa čim. Ovo su pobede za naš ceo tim, za državu, nešto su posebno i stvarno ne mogu da povučem nikakvu paralelu sa uspesima na turneji", kaže naš as posle važne pobede nad Ramosom Vinjolasom danas u Valensij

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track