LEGENDARNI TENISKI ŠAMPION UMIRIO HEJTERE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Konors se oglasio i uputio brutalnu poruku iz Amerike!
Foto: Ray Giubilo / imago sportfotodienst / Profimedia, EPA Kai Foersterling

jaka izjava

LEGENDARNI TENISKI ŠAMPION UMIRIO HEJTERE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Konors se oglasio i uputio brutalnu poruku iz Amerike!

Tenis -

Džimi Konors, veliki teniski šampion, komentarisao je izjavu Novaka Đokovića o mlađim teniserima.

Džimi Konors
foto: Art Seitz / Splash / Profimedia

Legendarni Džimi Konors (71) kaže da je Novak Đoković "dao dobru izjavu" govoreći o mlađoj generaciji. Podsetimo, Novak je istakao da će biti tu sve dok mlađa garda ne pronađe način da ga pobedi.

Novak Đoković (36) je ove godine igrao sva četiri finala na grend slemovima i osvojio tri turnira, Australijan open, Rolan Garos i US open. Ujedno, Srbin je postao prvi igrač u istoriji sa 24 grend slema.

Novak Đoković
foto: EPA/WILL OLIVER

Nakon što je pobedio 20-godišnjeg Bena Šeltona u polufinalu US opena, Đoković je nagovestio da će razmišljati o povlačenju tek kada mlađi igrači počnu da ga pobeđuju na grend slemovima.

- Ne želim ni da razmišljam da napustim tenis ili da razmišljam o kraju ako sam i dalje u vrhu igre. Verovatno ću razmisliti da to uradim ako mladi momci počnu da me pobeđuju na grend slemovima u godinama koje dolaze - rekao je Đoković.

Džimi Konors, koji ima osam grend slem titula, odgovorio je na Đokovićevu izjavu mlađoj generaciji.

- Govorimo o 36-godišnjem tipu koji je na naslovnim stranama. Sviđa mi se to što priča. Znate, dao je dobru izjavu. Kaže, ostajem dokle god ovi mladi momci ne žele da me pobede. Ostaće da igra i ne krivim ga, jer je dobar - rekao je Džimi Konors i dodao:

- Znate, on radi na tome. On čini sve što može da bude najbolji. I zato smatram da sve što treba da uradite je da mu odate poštovanje, za sve što je u to uložio. I usput, on je na broju 24!

Novak Đoković
foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Nakon što je osvojio svoj 24. grend slem na US openu, Đoković je potvrdio da ne razmišlja o penziji. Sa 36 godina, Đoković se i dalje oseća zdravo i veruje da može da postigne više. Do kraja godine, Đoković je otkrio da će mu glavni cilj biti da osvoji Dejvis kup sa Srbijom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track