Najnovije vesti

OVO NAM NIKAKO NIJE TREBALO! Šokantan poraz Srbije je sve zakomplikovao!
Foto: volleyballworld.com

OLIMPIJSKE KVALIFIKACIJE

OVO NAM NIKAKO NIJE TREBALO! Šokantan poraz Srbije je sve zakomplikovao!

Ostali sportovi -

Srpske odbojkašice doživele su prvi poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i tako je sebi prilično zakomplikovala put u Pariz.

Naše odbojkašice bile su perfektne do sada, imale četiri poraza, ali još jednom se pokazalo koliko nam Dominikanska republika ne leži. Iako su naše devojke bile velii favorit u ovom duelu, Dominikanke su na kraju slavile 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17).

Samo u drugom setu su naše odbojkašice "ličile na sebe" iz prethodnih duela, ali to nije bilo dovoljno da se prevaziđe loš dan, pa je stanje u grupi "A" sada vrlo neizvesno, posebno jer Srbiju čekaju dve najteže utakmice na kvalifikacionom turniru i verovatno će biti potrebne i nad Holandijom i nad Kinom.

Srbija i Dominikanska republika sada imaju skor 4-1, dok po 3-1 imaju Holandija i Kina, koje se sastaju nešto kasnije danas. To znači da će uoči odlučujućih duela jedna od ovih reprezentacija imati 3-2, dok vredi napomenuti i da će sa njima takođe igrati i Dominikanke - i samo dve najbolje reprezentacije idu u Pariz.

odbojkašice, odbojka
foto: Cev.lu

Vredi napomenuti da međusobni dueli nisu presudni, nego će se "rangirati" pobede - one od 3:0 i 3:1 vrede tri boda, a one od 3:2 dva boda, dok se bodom "nagrađuje" i poraz u pet setova. Ako ni tada ne bude sve bilo jasno, gledaće se set-količnik, pa ukupan broj poena...

Što se tiče poraza protiv Dominikanske republike, vredi istaći da je Tijana Bošković opet dominirala i imala je 32 poena, ali ju je pratila još samo Aleksandra Uzelac sa 12 poena. Sara Lozo je imala osam, Jovana Stevanović sedam, Maja Aleksić pet, Maja Ognjenović dva, a po jedan Bianka Buša, Slađana Mirković i Ana Bjelica.

Sledi rasplet u dva najteža meča na kvalifikacionom turniru sa Holandijom (subota, 10.00) i Kinom (nedelja, 13.30), dok će dosta zavisiti i od njihovog međusobnog duela danas.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track