ZABOLEĆE FEDERERA I NADALA! Novak Đoković oborio još jedan NESTVARAN rekord koji je SVIMA PROMAKAO!
Foto: Peter van den Berg / Avalon / Profimedia

GOAT

ZABOLEĆE FEDERERA I NADALA! Novak Đoković oborio još jedan NESTVARAN rekord koji je SVIMA PROMAKAO!

Tenis -

Nije tajna da je Novak Đoković jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta.

Tačnije, za mnoge je Nole i najbolji, što i sami rezultati dokazuju. Pomera granice iz dana u dan, ruši rekorde kao od šale, a u moru onih koje drži jedan nestvaran svima je promakao.

Osvojio je ove sezone Đoković tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i US Open, a titula mu je promakla jedino na Vimbldonu gde je u finalnom meču poražen od Karlosa Alkaraza.

Ovo je bio četvrti put da Novak u jednoj godini stiže do tri grend slem trofeja i sada je usamljen na vrhu liste, ispred Federera koji je u tri navrata činio ovaj poduhvat i Nadala kome je to jednom pošlo za rukom.

Nema dileme da će ovaj rekord koji je promakao javnosti dodatno zaboleti Rodžera i Rafu jer je Nole još jednom dokazao da je apsolutni teniski GOAT.

Godine dominacije

Novak Đoković je do tri grend slem trofeja u jednoj sezoni stizao, kao što smo već naveli, četiri puta. Godine u kojima je uspevao da osvoji po tri grend slema su 2011, 2015, 2021. i 2023. Na veliku žalost, uvek je falio jedan korak za kalendarski slem, tako da bi možda baš 2024. godina mogla da bude istorijska i u njoj Nole pomeri granice.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track