GORAN IVANIŠEVIĆ O SARADNJI SA ĐOKOVIĆEM: Sreća je što treniram genijalca, nesreća što sam Novaku ja uvek kriv za sve
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia, DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Otvorio dušu

GORAN IVANIŠEVIĆ O SARADNJI SA ĐOKOVIĆEM: Sreća je što treniram genijalca, nesreća što sam Novaku ja uvek kriv za sve

Tenis -

Panel Zemlja sporta održana je nedavno u Hrvatskom narodnom pozorištu u Zagrebu.

U okviru nje održana je konferencija na temu Preduzetnički stav, na kojoj se govorilo o stresu u oblasti biznisa i sporta. Učešće je uzelo nekoliko hrvatskih sportista trenera iz različitih sportova, a svakako najinteresantnije ime je Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića.

Ivanišević je upoznao Novaka kada je ovaj imao 14.5 godina, i odmah shvatio da mladi srpski teniser ima "ono nešto". O radu sa Đokovićem, Ivanišević je podelio svoje mišljenje.

- To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi niti došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom, nasmejao se Splićanin pa nastavio:

- Meni je lakše jer dolazim s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će napraviti i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener trebam da budem smireniji i staloženiji, rekao je bivši hrvatski teniser.

Ivanišević je u nastavku pokušao da uporedi sebe kao igrača nekada i danas kao trenera.

Prokomentirao je i razliku između sebe kao igrača i svoje današnje uloge.

- Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam van terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Ego treba umeti zakopati. Ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo se puta ne slažemo, ali dobra je stvar da se i sporečkamo na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj posao se jedino može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš da ga radiš, zaključio je Ivanišević.

Kurir sport

Bonus video:

00:20

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED FINALE US OPEN: Igraću taj meč kao da mi je poslednji u karijeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track