OSVOJIO TURNIR, PA SE ZAHVALIO FEDERERU! Hurkač BLISTA posle titule u Šangaju - legendarnom Švajcarcu je uputio BRUTALNE reči!
Foto: Marc Aspland/The Times / News Licensing / Profimedia

atp

OSVOJIO TURNIR, PA SE ZAHVALIO FEDERERU! Hurkač BLISTA posle titule u Šangaju - legendarnom Švajcarcu je uputio BRUTALNE reči!

Tenis -

Poljski teniser Hubert Hurkač kaže da mu je drago što je Rodžer Federer prisustvovao finalu Mastersa u Šangaju.

Hurkač je u meču za trofej bio bolji od Andreja Rubljova posle tri seta, te je tako stigao do druge titule iz serije 1.000 u karijeri.

Popularni Hubi je poznat kao neko ko je naneo poslednji poraz pred penziju Federeru – bilo je to na Vimbldonu 2021, kada je Poljak slavio sa 3-0 u setovima, s tim da je treći period dobio bez izgubljenog gema.

"Ovaj turnir su osvajali mnogi šampioni u prošlosti, neverovatni igrači. U svom govoru sam probao da se zahvalim svima. Zaboravio sam da spomenem Rodžera, cenim što je došao. Bilo je jako zabavno igrati pred njim, nadam se da je uživao u meču", rekao je Hurkač.

Hurkač se trijumfom u Šangaju uključio u Trku za Torino, a trenutno zauzima 11. mesto u poretku.

"Došao sam na azijsku turneju znajući da moram da osvajam turnire ako želim da imam šansu za Torino. Rekao bih da je ovo odličan početak. Bila je to neverovatna nedelja u Šangaju. Krajnji cilj je da napredujem iz dana u dan. Uživam u ovim trenucima, ali znam da moramo da nastavimo dalje", dodao je Hurkač.

Hurkač je nakon meča napisao "hvala" na kameri na kineskom jeziku.

"Samo sam pokušavao da zapatim kako se piše, težak je jezik. Hteo sam da se zahvalim na neverovatno podršku koju sam umao tokom skoro dve nedelje", kaže on.

Hubert nije preveliki fan produžavanja masters turnira na dve nedelje.

"Sada su to duži turniri. Zaista uživam ovde, ali više mi se sviđa kako je ranije izgledalo, sa oko 54 igrača. Mislim da su žrebovi bili neverovatni. Sad je još teže osvojiti ovakve turnire. Ima 96 igrača. Svi žele da pobede, bore se i takmiče", rekao je Hurkač.

Kurir sport / B92

Bonus video:

01:38

DA LI BI BILO TOLIKO FRKE DA JE FEDERER OPSOVAO? Vuk Brajović direktno sa Vimbldona o Đokovićevom ispadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track