"JA DOBRO RAZUMEM KAKO FUNKCIONIŠU STVARI" Novak ZAGRMEO i otvoreno pričao o velikom PROBLEMU - ima jaku poruku za OVE ljude!
Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

jasno i glasno

"JA DOBRO RAZUMEM KAKO FUNKCIONIŠU STVARI" Novak ZAGRMEO i otvoreno pričao o velikom PROBLEMU - ima jaku poruku za OVE ljude!

Tenis -

Poznato je da najbolji teniser ikada Novak Đoković stoji ispred asocijacije PTPA, i konstantno se bori sa raznim problemima.

Ponovo je Novak otvorio dušu, a ovoga puta je govorio o tome kako teniseri ne mogu da utiču na važne odluke koje se donose u svetu "belog sporta".

"Sistem je struktuiran i utemeljen tako da ne dozvoljava igračima da imaju ulogu u donošenju odluka. Činjenica da mislim u upravljanju ATP i WTA, imate 50 odsto ATP i WTA i 50 odsto turnirima. U najvećem broju slučajeva, imaćete sukob interesa", rekao je Đoković i dodao:

"Ako zapravo imate strukturu i sistem, ja sam bio deo Saveta i predsednik Saveta šest, sedam godina, tako da razumem kako funkcionišu stvari. Imamo predstavnike Saveta igrača, trojicu, imate trojicu predstavnika turnira ii mate direktora koji ‘kvari’ glasanje. U mnogim slučajevima kada želite da napravite značajnu razliku, morate imati supervećinu i većinu, to se neće desiti, jer dve strane imaju različite interese".

Koliko je važno što PTPA uopšte postoji?

"Dakle, zato PTPA treba da postoji i treba da bude tu za igrače jer zato postoji, stoprocentno je tu za njih", kazao je Novak.

Kurir sport

Bonus video:

00:35

Novak i srpski teniseri imaju veliku podršku u Valensiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track