"TELENOVELA" IVANIŠEVIĆ! Isplivali detalji PORODIČNOG HAOSA Novakovog trenera: Hrvatska javnost u ŠOKU, bivša manekenka ga OJADILA
Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

u žiži

"TELENOVELA" IVANIŠEVIĆ! Isplivali detalji PORODIČNOG HAOSA Novakovog trenera: Hrvatska javnost u ŠOKU, bivša manekenka ga OJADILA

Tenis -

Proslavljeni hrvatski teniser i trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, vodi žestok rat za imovinu sa bivšom suprugom Tatjanom Dragović.

Ivanišević je na Instagramu otkrio da ima ozbiljnih problema sa bivšom suprugom, koja je navodno mimo svih zakona i ugovora uzela dobar deo njegove imovine. Proslavljeni teniser odlučio je da se na sudu bori za pravdu, traži novac koji je zaradio pre i posle braka i odlučan je u nameri da ide do kraja.

Nakon njegovih optužbi sud je Tatjani i ćerki Amber blokirao imovinu, prenosi hrvatski "Nacional".

Ivanišević je sa bivšom manekenkom bio u vezi od 1998. godine, a venčali su se 2009. godine. Međutim, četiri godine kasnije njihovom braku došao je kraj. Goran sa Tatjanom ima ćerku Amber Mariju i sina Emanuela.

Goran Ivanišević
foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

"Novac može da bude zlo jer promeni ljude do te mere da ih više ne prepoznaješ. U stanju je da izludi čoveka", izjavio je nakon razvoda od manekenke Ivanišević.

Goran je veći deo imovine nakon razvoda prepisao na Tatjanu, a reč je o stanu 210 kvadratnih metara i penthausu od 423 kvadrata sa tri garažna mesta u prestonici Hrvatske.

"Imovina stečena u braku deli se na dva dela, iako je Goran to prepisao na Tatjanu", rekao je svojevremeno advokat Vinko Ljubičić koji je istakao da to ne znači da će Tatjana dobiti mali deo "novčanog kolača", jer su u braku bili samo četiri godine.

"Prema hrvatskom zakonu, vanbračna zajednica je izjednačena sa bračnom nakon tri godine veze i podleže istom zakonu".

Goran Ivanišević
foto: EMPICS Sport / PA Images / Profimedia

Ivanišević je 45.000 deonica vrednih oko 1,9 miliona tadašnjih hrvatskih kuna 2012. godine prebacio na njeno ime. Deonice su tada ostale u Tatjaninom vlasništvu jer je Goran potpisao ugovor koji se samo u retkim slučajevima može raskinudi.

Nedavno je pokrenuo više postupaka sa ciljem da bivšoj supruzi oduzme deo imovine koja joj je pripala na osnovu njihovih ranije potpisanih sporazuma. Uz to, navodno je pokrenuo postupak i protiv ćerke Amber i traži polovinu stana koji joj je poklonila majka.

"Onog trenutka kada sam se usudio da potražim novac koji sam zaradio pre i tokom braka, koji je T. D. (Tatjana Dragović, prim. aut) prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sada samo još čekam tužbu koja bi trebalo da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i osvojila još neki grend slem, ali to još sud treba da utvrdi. Za sve upite i ostalo, molim da se javite mojim advokatima gospodinu Mandiću i gospodinu Staniću koji se bave ovim slučajem već dugo vremena. Uz dužno poštovanje, Goran", napisao je na Instagramu proslavljeni teniser.

Kurir sport/24.hr

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track