PLAČE MI SE, ŽIVIMO U ODVRATNOM SVETU SA LJUDIMA KOJI NE ZASLUŽUJU DA BUDU NA PLANETI: Jeziva poruka bivšeg igrača Crvene zvezde!
Foto: Printskrin/Instagram

slomljen

PLAČE MI SE, ŽIVIMO U ODVRATNOM SVETU SA LJUDIMA KOJI NE ZASLUŽUJU DA BUDU NA PLANETI: Jeziva poruka bivšeg igrača Crvene zvezde!

Fudbal -

Dvojica navijača Švedske ubijena su u Briselu, a jedan je teško ranjen!

Belgija, Brisel, terorista, ubistvo, Palestina, Hamas
foto: X/alialjabiri, X/loungedigest

Samo nekoliko minuta pred početak kvalifikacione utakmice za EP između Belgije i gostujuće reprezentacije iz Skandinavije. Dvojicu simpatizera Švedske bez ikakvog povoda ubio je terorista iz Tunisa Abdesalem L. koji je eliminisan u toku noći od strane belgijske policije.

Belgija, Brisel, terorista, ubistvo, Palestina, Hamas
foto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Utakmica između Belgije i Švedske prekinuta je na poluvremenu, kada su Šveđani zbog tragedije odbili da izađu na teren, a njihovu odluku prihvatili su UEFA i Belgijanci.

Kao stručni komentator švedske televizije "Viaplay" na stadionu u Briselu bio je i bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda Bojan Đorđić. On je u prenosu rekao šta se desilo, bio je toliko slomljen događajima da je njegova reakcija jedna od najgledanijih na društvenim mrežama.

- Teško mi je da dođem do reči, a mi sad treba da pričamo o utakmici... Ja volim fudbal, to je moj život, znači mi sve i više od toga. Ali, dvojica naših državljana su hladnokrvno ubijena na ulicama Brisela i mi treba da igramo još 45 minuta - kazao je emotivni Đorđić.

Bojan Đorđić
foto: Printskrin/Jutjub

Potom su se u prenosu čule sirene, jer je veliki broj policajaca bio oko stadiona Hejsel.

- To je tama, to nije samo naše društvo... Sve je izgubljeno. Plače mi se, plačem zbog ljudskih vrednosti koje moraju da budu prioritet ponovo. Živimo u trulom, odvratnom svetu sa ljudima koji ne zaslužuju da žive na ovoj planeti. Izražavam saučešće porodicama žrtava - nije birao reči Đorđić.

Ubrzo posle njegovog obraćanja uživo, prenos je prekinut, a Šveđanima je savetovano da što pre napuste stadion.

Bojan Đorđić veoma je popularan kao komentator i stručni konsultant u Švedskoj. Bez dlake na jeziku i što je najvažnije stručno analizuje utakmice reprezentacije. U martu ove godine u uživo emitovanom programu ušao je u verbalni duel sa selektorom Švedske Janeom Andersonom, koji nije mogao da otrpi kritike, pa je koristio i psovke i poneo se rasistički prema Bojanu zbog njegovog srpskog porekla. Dan posle Jane Anderson morao je javno da se izvini Bojanu Đorđiću.

Kurir sport

01:36

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo 78 rođendan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track