BILA JE TRUDNA KAD JE SAZNALA DA BOLUJE OD LEUKEMIJE Potresna i bolna priča Gorana Ivaniševića: Uzeo sav novac u KEŠU i dao za nju
Foto: Profimedia

porodična drama

BILA JE TRUDNA KAD JE SAZNALA DA BOLUJE OD LEUKEMIJE Potresna i bolna priča Gorana Ivaniševića: Uzeo sav novac u KEŠU i dao za nju

Tenis -

Život proslavljenog hrvatskog tenisera i trenera Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, obeležila je jedna velika porodična tragedija.

Njegova starija sestra Srđana preminula je 2019. godine, posle višedecenijske borbe sa opakom bolešću.

Dok se spremao za učešće na Australijan openu, prvom u karijeri, otac je saopštio Goranu da njegova sestra Srđana, koja je u tom momentu bila u drugom stanju, boluje od leukemije.

"Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: 'Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sad si sam'. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i noćima nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i upao sam na Australijan open", prisetio se jednom prilikom Ivanišević.

Na svom debiju u Melburnu te sada već davne 1989. godine postao je prvi igrač koji je iz kvalifikacija uspeo da dogura do četvrtfinala.

Igrao je za svoju sestru i sav novac koji je zaradio dao je za njeno lečenje.

"Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, koji sam do tada video samo na televiziji. Sećam se da sam putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me 16 puta pitala hoću li da skinem jaknu, ja sam svaki put odbio i rekao: 'Ne, dobro mi je ovako'" ispričao je svojevremeno Ivanišević.

Srđana je umrla u 53. godini života i iza sebe je ostavila troje dece.

Kurir sport/Večernji.hr

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja