"RAZOČARANA SAM, NE POŠTUJETE ME!" Najbolja teniserka sveta ŽESTOKO OPLELA po WTA: Ne osećam se sigurno dok se krećem!
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

bura

"RAZOČARANA SAM, NE POŠTUJETE ME!" Najbolja teniserka sveta ŽESTOKO OPLELA po WTA: Ne osećam se sigurno dok se krećem!

Tenis -

Prva teniserka sveta, Beloruskinja Arina Sabalenka, kritikovala je Žensku tenisku asocijaciju (WTA) zbog katastrofalnih uslova na završnom turniru u Kankunu.

Arina je u noći između nedelje i ponedeljka u prvom kolu završnog WTA turnira savladala Grkinju Mariju Sakari sa 6:0, 6:1, međutim, i pored ubedljivog trijumfa nije bila preterano raspoložena nakon meča.

"Srećna sam što sam uspela da ostanem fokusirana, uprkos uslovima na terenu. Moram da kažem da me je WTA jako razočarao, kao i dosadašnje iskustvo na WTA Finalu. Kao što sam rekla i na konferenciji za medije, kao igračica nemam osećaj da me WTA poštuje. Mislim da se većina tako ne oseća", napisala je Sabalenka na Instagramu.

Ona ističe da su uslovi za igru neprihvatljivi.

"Ovo nije nivo organizacije koji očekujemo za Finale. Iskreno, na ovom terenu se često ne osećam sigurno dok se krećem, odskok lopte nije ravnomeran, a sve do subote nismo dobili priliku za trening na ovom terenu. Kada je toliko toga u igri i kada su ulozi ovako veliki, to je za mene neprihvatljivo", dodala je Sabalenka.

Ona se zahvalila organizatorima na ogromnom trudu i uloženom naporu.

"Znam da oni nisu krivi za ovo i želim to da znaju, jednako kao i meksički ljubitelji tenisa. Volim ih i cenim. Jako sam srećna što sam u Meksiku, samo sam ljuta na WTA zbog ove situacije", poručila je Sabalenka.

Kurir sport

00:39

LUPIO ŠAMAR PROTIVNIKU NA MREŽI! Ovo tenis nije video: Pružio mu ruku, pa ga ZALEPIO PO FACI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track