JEL MOGUĆE DA NE MOGU DA POBEDE NOVAKA? Čuveni teniser u ČUDU - sada je ŽESTOKO isprozivao mlade igrače: Sumnjam u njihov kvalitet
Foto: Andrija Sokovic/Starsport

pariz

JEL MOGUĆE DA NE MOGU DA POBEDE NOVAKA? Čuveni teniser u ČUDU - sada je ŽESTOKO isprozivao mlade igrače: Sumnjam u njihov kvalitet

Tenis -

Nekadašnji teniser Nikolaj Davidenko izneo je svoj komentar nakon polufinalnog meča turnira u Parizu između Andreja Rubljova i Novaka Đokovića.

Davidenko je iznenađen činjenicom da mladi teniseri ne mogu da pariraju Novaku Đokoviću.

"Za mene je iznenađujuće što mladi teniseri ne mogu da ga pobede. Tačno je da je nemoguće upoređivati nivoe tenisa iz različitih generacija, ali igra se sada razlikuje u odnosu na prošle decenije. Možda je to razlog zašto Đoković i dalje pobeđuje mlade igrače. Njegov tenis se nije promenio, ali nove generacije mu ne mogu ništa. Za mene je to iznenađujuće", ovako je počeo komentar Davidenka.

Proslavljeni Rus smatra da je veliki problem što mladi teniseri ne mogu da ga pobede jer ne poseduju dovoljan kvaliet.

"Ako Đoković i dalje pobeđuje ove mlade igrače, čak i u ovim godinama, počinjem da sumnjam u njihov kvalitet. Možda čak i u sam tenis. Oni su visoki, jaki, fizički moćni, ali tenis je postao pomalo primitivan, direktan i silovit. Nije više tako taktički kompleksan kao ranije. Promenio se, i nije mi jasno da li je napredovao ili nazadovao," naglasio je Davidenko.

Kurir sport

Bonus video:

00:05

Novak na meču u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track