"MOJI RODITELJI JESU KATOLICI..." Dijana Đoković OTVORILA DUŠU i otkrila kako je Novak kršten: "Želela je da pred smrt krsti decu"
Foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

VERA

"MOJI RODITELJI JESU KATOLICI..." Dijana Đoković OTVORILA DUŠU i otkrila kako je Novak kršten: "Želela je da pred smrt krsti decu"

Tenis -

Dijana Đoković, majka našeg najboljeg tenisera, ispričala je kako je kršten Novak, koji je i sam više puta isticao da je predan veri.

Novak Đoković, Dijana Đoković
foto: Damir Dervišagić

Dijanini roditelji su poreklom iz Vinkovaca, ali kako joj je otac bio vojno lice odrasla je na više mesta, najviše u Beogradu i u Nišu s obzirom na prekomande.

Sama Dijana ističe da nije odrasla u religioznoj porodici i da zato ona nije mogla da prenese veru na svoju decu.

"Moji roditelji jesu katolici, ali su ih nekako partija i komunizam vaspitavali. Oni su se izjašnjavali kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena niti sam ja imala bilo šta od toga da ja verujem u Boga niti smo mi slavili Uskrs, niti Božić. Ja nisam mogla to na svoju decu da prenesem jer ja to nisam imala, biću iskrena", počela je Dijana ispovest za "Sputnjik".

Otkrila je da je Novak Đoković zajedno sa bratom Markom kršten u maju 1992. godine i to na zahtev Stanke, njihove bake, a majke Srđana Đokovića.

"U Srđanovoj porodici ni oni nisu bili kršteni, jer nisu mogli ili nisu smeli da se krste. Pokojna Srđanova majka Stanka je pred kraj života bila teško bolesna od raka kostiju i očekivalo se da umre. Ona je jako želela da pred smrt krsti decu. Tako da smo mi maja '92 godine kada je Novak imao pet, a Marko nije imao ni godinu dana, na kraju odlučili da se krstimo", otkrila je ona.

(Kurir sport)

Bonus video:

00:12

Nole zapevao na svadbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track