SINER POSLE VELIKE DRAME SRUŠIO ĐOKOVIĆA! Novak propustio nestvarnu priliku - TRI MEČ LOPTE! Dubl odlučuje finalistu Dejvis kupa
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

dejvis kup

SINER POSLE VELIKE DRAME SRUŠIO ĐOKOVIĆA! Novak propustio nestvarnu priliku - TRI MEČ LOPTE! Dubl odlučuje finalistu Dejvis kupa

Tenis -

Pobedom protiv Novaka Đokovića nakon velike drame Janik Siner je sprečio poraz Italije od Srbije.

Italijan je pobedio rezultatom 6:2, 2:6, 7:5. To znači da će dubl odlučiti finalistu Dejvis kupa!

Miomir Kecmanović je doneo Srbiji prednost pobedom nad Lorencom Muzetijem, a Đoković je propustio veliku priliku da potvrdi plasman u finale.

1 / 14 Foto: Starsport

Nije najgori, ali definitivno nije bilo ni puno lošijih setova u karijeri Novaka Đokovića od prvog u ovom polufinalu u Malagi.

Istina je da je Siner odigrao dobro, ali to je samo donekle uticalo na Đokovića i njegovu igru koja nije ni ličila na ono što smo navikli da gledamo od najboljeg tenisera sveta.

Došao je Italijan do prednosti, a drugi set je doneo veliku promenu.

Od prvog poena drugog perioda srpski teniser je igrao znatno bolje, a Siner slabije. Praktično, kao da je došlo do potpunog preokreta u odnosu na prvi period igre.

Italijan je bio taj koji se mučio da izađe na kraj sa sjajnom igrom protivnika, dok je Novak dominirao i u tome prilično uživao što se videlo po njegovim reakcijama nakon osvajanja važnih i dobrih poena.

Lako je stigao do izjednačenja, a treći set doneo je najveću borbu.

Drugi gem u tom periodu trajao je blizu 15 minuta. Servirao je Siner, a Đoković je od 0:40, uspeo da dođe do izjednačenja. Imao je kasnije i brejk loptu, ali nije je iskoristio.

Lakše je Srbin osvajao gemove od rivala, pretio gotovo u svakom servis gemu Sinera. Imao je brejk loptu i u osmom gemu, kada je Siner stigao do 4:4.

Došao je potom pri rezultatu 5:4 na tri vezane meč lopte, ali servis Italijana je stigao u pravom trenutku. Siner se izvukao, a onda šokirao Đokovića, pošto je u sledećem gemu napravio brejk, a onda uspeo da ga potvrdi i da dođe do velike pobede, možda i najveće u karijeri.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu:

Treći set:

5:7 - Kraj meča!

5:6 - Neverovatno... Nakon što je spasio tri meč lopte, Siner je napravio brejk i serviraće za pobedu.

5:5 - Kakva šteta! Siner je spasio tri vezane meč lopte lopte... Stigao je servis u ključnom momentu.

5:4 - I onda još jednom Đoković ekspresno dolazi do svog gema! Nakon kratke pauze, Siner će morati da osvoji gem kako bi ostao u meču.

00:35

Đoković slavi poen sa srpskim navijačima

4:4 - Imao je Novak i brejk loptu, šteta što je nije iskoristio.

4:3 - Odličan je Đoković. I dalje s lakoćom dolazi do gemova u kojima servira.

3:3 - I dalje bez brejka u odlučujućem setu. Stigao je Đoković do izjednačenja, ali nije SIner dozvolio više od toga.

3:2 - Zvižduci sa tribina za Novaka Đokovića zbog toga što je ušao u kratku raspravu sa sudijom. Problem je nastao zato što je Sineru dozvoljeno da traži čelendž. Đoković je smatrao da je Italijan zakasnio, pa je prišao stolici da se požali. Imao je i podršku u vidu selektora Viktora Troickog.

2:2 - Definitivno u trećem setu gledamo najravnopravniju borbu.

2:1 - Nakon takvog gema, Đoković je prilično lako stigao do nove prednosti u trećem setu.

1:1 - Blizu 15 minuta je trajao prvi servis gem Sinera u trećem setu. Italijan je od 40:0 ušao u ozbiljne probleme. Sedam puta su stigli do izjednačenja, imao je Đoković i jednu brejk loptu, ali Siner je uspeo da pronađe dobre servise kojima je došao do izjednačenja.

Novak Đoković
foto: Starsport

1:0 - Odličan je i start odlučujućeg seta, barem iz ugla najboljeg tenisera na svetu.

Drugi set:

6:2 - Kraj seta!

Brejkom je Novak završio drugi set! Na najbolji mogući način Đoković je odgovorio Sineru.

Od prvog poena drugog seta srpski teniser je igrao znatno bolje, a Siner slabije. Praktično, kao da je došlo do potpunog preokreta u odnosu na prvi period igre.

Italijan je bio taj koji se mučio da izađe na kraj sa sjajnom igrom protivnika, dok je Novak dominirao i u tome prilično uživao što se videlo po njegovim reakcijama nakon osvajanja važnih i dobrih poena.

5:2 - Nije bilo prijatno pošto je Siner uspeo da veže dva poena i stigne do 40:40. Odigrao je Novak sjajan forhend, a potom je još jednom lopticu poslao tako da je ona jedva zakačila liniju sa "spoljašne" strane.

4:2 - Uspeo je Siner nekako da prekine Novakovu seriju. I u šestom gemu drugog seta imao je Italijan manje probleme.

4:1 - To je sada već mnogo bolje! Đoković sada igra fantastično i potpuno dominira u ovim trenucima.

3:1 - Brejk!

Konačno... Novak se probudio!

2:1 - Najsigurniji gem za Đokovića. Dva odlična servisa, pa još bolji forhend koji je jedva zakačio liniju.

Novak Đoković
foto: Violeta Đorđević/Kurir sport

1:1 - Izgubio je Siner samo dva poena na prvom servisu, napravio je 16 vinera, nasrpam Novakovih četiri i generalno je bolji u gotovo svakom statističkom segmentu.

1:0 - Ovo je bilo važno za početak. Sada je bitno da se ne ponovi sličan scenario onome što smo videli u prvom setu.

Prvi set:

2:6 - Kraj seta!

Nije najgori, ali definitivno nije bilo ni puno lošijih setova u karijeri Novaka Đokovića.

Istina je da je Siner odigrao dobro, ali to je samo donekle uticalo na Đokovića i njegovu igru koja nije ni ličila na ono što smo navikli da gledamo od najboljeg tenisera sveta.

2:5 - Došao je do drugog gema Đoković, a nakon kratke pauze moraće da napravi brejk kako bi ostao u setu.

Novak je prekinuo seriju od pet vezanih izgubljenih gemova.

Novak Đoković
foto: Starsport

1:5 - Znatno agresivniji je Siner u prvom setu, uz to su mu udarci prilično precizni. Ukoliko se nešto drastično ne promeni, Đoković će imati ozbiljan problem da u nastavku odgovori rivalu.

1:4 - Brejk!

Izuzetno loše je Đoković otvorio ovaj meč. Spasio je prvu brejk loptu u ovom gemu, ali je ubrzo Siner imao i drugu koju je iskoristio.

1:3 - Nekoliko nekarakterističnih grešaka Đokovića na startu meča. Delovalo je da bi Novak mogao ekspresno da vrati brejk pošto je stigao do 0:30, ali je od tog trenutka pogurao rivala do gema.

Novak Đoković
foto: Violeta Đorđević/Kurir sport

1:2 - Brejk!

Duplom servis greškom Đoković je omogućio Sineru brejk loptu u ranoj fazi meča, a potom je pokušao servis volej igrom da iznenadi rivala. Nažalost, Đoković je lopticu poslao u mrežicu.

1:1 - Uzvraća Siner koji je gem završio snažnim servisom.

1:0 - Meč je počeo servisom Novaka Đokovića i njegovim sigurnim startom.

Uoči meča:

Teniska reprezentacija Srbije nalazi se na korak od plasmana u finale Dejvis kupa, pošto izabranici Viktora Troickog vode sa 1:0 protiv Italijana!

Meč loptu imaće najbolji teniser sveta, koji će snage odmeriti sa Janikom Sinerom, s kojim je nedavno odigrao dva meča na završnom turniru u Torinu.

Ipak, veliko priznanje treba odati Miomiru Kecmanoviću, koji je danas odradio ogroman posao, pošto je pobedio Lorenca Muzetija sa 2:0 u setovima.

Fantastičan tenis sa obe strane smo gledali u prvom meču, Miša je blistao na terenu, a nadamo se da će Novak nastaviti u istom ritmu i obezbediti Srbiji finale.

Čak i da Novak izgubi, imaćemo još jednu šansu da kroz dublove prođemo u finale, a tamo će najverovatnije takođe igrati Novak Đoković zajedno sa Dušanom Lajovićem. No, to je podložno promenama.

Kurir sport

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track