"TO ĆE KONAČNO BITI ISTORIJSKA PRAVDA ZA ĐOKOVIĆA" Teniski ekspert za Kurir: Taj nesrećni smeč na mreži NAJVEĆA MRLJA U 2023!
Foto: Kurir TV, MEGA / The Mega Agency / Profimedia

kurir tv

"TO ĆE KONAČNO BITI ISTORIJSKA PRAVDA ZA ĐOKOVIĆA" Teniski ekspert za Kurir: Taj nesrećni smeč na mreži NAJVEĆA MRLJA U 2023!

Tenis -

Vuk Brajović, teniski analitičar gostovao je u jutarnjem programu "Redakcija" komentarišući protekle i predstojeće igre Novaka Đokovića.

Vuk Brajović
foto: kurir tv

Poraz srpske Dejvis kup reprezentacije u polufinalu u Malagi od Italijana, koji su turnir i osvojili, nije uticala na plasman najboljeg tenisera sveta. Novak Đoković započeo je 401. sedmicu na vrhu planete. On je prvoplasirani na ATP listi sa 11.245 bodova, a Karlos Alkaraz, ima 2.390 bodova manje, odnosno 8.855.

Novak će prvo mesto sigurno zadržati i u narednim nedeljama, a šta ga sve čeka od januara, i kakve su reakcije svetske javnosti na upravo završeni Dejvis kup u Malagi, ispričao je Vuk Brajović za gledaoce jutarnjeg programa Kurir TV.

04:27

VUK BRAJOVIĆ O DOMINACIJI NOVAKA ĐOKOVIĆA

On je naglasio ključne momente u prethodnik Đokovićevim borbama.

- Videli ste sami šta se desilo u meču protiv Sinera, gde je jedna lopta odlučila. Isto bismo mogli reći da je to bio slučaj i na Vimbldonu. Taj nesrećni smeč koji Novak nije realizovao na mreži, odlučio je pobednika jedinog preostalog Vimbldona koji Novak nije osvojio - rekao je Brajović.

Ovaj izazov je samo jedan od mnogih koje je Novak prevazišao. Brajović je istakao da je Đokovićev pristup sezoni postao pametniji i odmereniji, fokusirajući se na optimizaciju učešća na Grand Slam turnirima i pažljivo biranje ostalih turnira tokom naporne ATP turneje.

- Mislim da mu to donosi dobre rezultate. Pre Novaka, istu takvu strategiju uspešno je koristio i Rodžer Federer, koji je bio izuzetno poznat po tome.

Uzimajući u obzir Novakov pristup planiranju, Brajović ističe da je Novak sada u mogućnosti da se regeneriše nakon izazovne sezone.

- Ipak, sve je prošlo prilično dobro, imao je sreće i sa Žrebom na turnirima poput Australijan Opena, iako je, da budem precizan, osvojio taj turnir čak i kad nije bio u potpunosti spreman.

Analizirajući šta se može očekivati od Novaka u narednoj sezoni, Brajović smatra da je Đoković apsolutni favorit za osvajanje Australijan Opena.

- Ako Novak osvoji 25. grend slem u Melburnu, to će na neki način biti i svojevrsna istorijska pravda za sve što je prošao prethodne godine - rekao je Brajović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:20

ĐOKOVIĆ NA KORAK DO NAJVEĆEG IGRAČA U ISTORIJI TENISA! Analitičar: Uprkos povredi juče je demonstrirao TOTALNI TENIS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track