MATIRALI CELU EVROPU I TRIJUMFALNO SE VRATILI KUĆI! Svečani prijem za šahovsku reprezentaciju posle zlatne medalje u Budvi
Foto: SSS

sportski savez srbije

MATIRALI CELU EVROPU I TRIJUMFALNO SE VRATILI KUĆI! Svečani prijem za šahovsku reprezentaciju posle zlatne medalje u Budvi

Ostali sportovi -

Muška šahovska reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Budvi.

Ovo je prva medalja sa velikih ekipnih takmičenja za srpski šah još od 1989. godine kada je muški tim Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta, a prvi put zastava Srbije vijorila se na pobedničkom postolju jednog ekipnog seniorskog takmičenja od osamostaljenja Srbije.

Evropskim šampionima su čestitali predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković i razgovarali sa predsednikom Šahovskog saveza Srbije Draganom Lazićem, sekretarom Nebojšom Baralićem i delom zlatnog tima Aleksandrom Predkeom i Velimirom Ivićem.

Sportski savez Srbije, šahisti, reprezentacija
foto: SSS

- Zlatni momci su nas obradovali ovim istorijskim uspehom za srpski šah. Čestitam vam od srca. U momentu kada šah prolazi kroz mnoge izazove modernog doba pokazali ste umeće na koje smo ponosni. Nadam se da ćete nastaviti da branite boje Srbije i na takmičenjima koja vas u budućnosti očekuju i da ćete osvajati još mnogo odličja - istakao je predsednik SSS Štefanek.

- Šahisti su pokazali kako se brane boje reprezentacije, svaka čast na osvojenoj zlatnoj medalji. U Sportskom savezu Srbije imaćete uvek prijatelja. Možete računati na našu podršku i u budućnosti, a nadam se da će ona biti veoma uspešna - rekao je generalni sekretar SSS Marinković.

Kurir.rs/M. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track