ŠOK! NOVAK NA UDARU BIVŠEG AGENTA FBI: Moćna kompanija angažovala ljude da prate Đokovića i Ilona Maska! Ovo je razlog
Foto: Britta Pedersen / AFP / Profimedia, Francisco Macia / imago sportfotodienst / Profimedia

Pod pratnjom

ŠOK! NOVAK NA UDARU BIVŠEG AGENTA FBI: Moćna kompanija angažovala ljude da prate Đokovića i Ilona Maska! Ovo je razlog

Tenis -

Američki dnevni list "Njujork post" objavio je članak u kome tvrdi da bivši agent FBI ima zaduženje da prati nekoliko javnih ličnosti, među kojima je i Novak Đoković.

Prema ovom članku, njega je angažovala poznata farmaceutska kompanija "Moderna", koja se bavi proizvodnjom vakcina u borbi protiv koronavirusa. Bivši agent FBI ima zadatak da napravi izveštaj o visokorizičnim poznatim ličnostima koje imaju negativan stav o vakcinaciji.

Pored Novaka Đokovića, na listi su Ilon Mask, kao i britanski glumac Rasel Brend.

Farmaceutska kompanija iz Bostona radi na formiranju tima službenika i "odeljenja za dezinformacije", koji treba da prati nivo raspoloženja javnosti u vezi sa vakcinacijom.

Vest o postojanju odeljenja i izveštaje o njemu prvi su otkrili nezavisni novinari Li Fang i Džek Poulson.

Jedan od izveštaja koji je naručen i na kome bi trebalo da radi bivši FBI agent nosi naziv "Đoković, krunisani antiheroj posle pobede na US Openu". Članak podseća da Đokoviću nije dozvoljeno da učestvuje na Ju-Es openu 2021. i 2022. zbog odbijanja da dobije vakcinu protiv Kovida.

- Perspektiva Đokovića, koji se protivio vakcini što mu nije dozvolio da se takmiči na Ju-Es openu 2022. godine, vratio se i osvojio turnir koji sponzoriše Moderna ojačalo je tvrdnje da su vakcine nepotrebne - navodi se u izveštaju.

Moderna stoga smatra da je diskusija oko Đokovića "visoko rizična", navodi se u izveštaju.

Podsetimo, Đoković nikada nije izjavio da je protiv same vakcine, već da se zalaže za slobodu izbora pojedinca i da je protiv nametanja obavezne vakcinacije.

- Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo. Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - rekao je svojevremeno Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track