PRIČA HRVATA ROĐENOG U BEOGRADU JE NAJLUĐA U SVETU TENISA! Zablistao, pa JEDVA PREŽIVEO operaciju! Obogatio se i ODUŠEVIO Đokovića
Foto: Nenad Kostić, screenshot

spektakularno

PRIČA HRVATA ROĐENOG U BEOGRADU JE NAJLUĐA U SVETU TENISA! Zablistao, pa JEDVA PREŽIVEO operaciju! Obogatio se i ODUŠEVIO Đokovića

Tenis -

Hrvatski teniser rođen u Beogradu, Matija Pecotić, iza sebe ima zaista filmsku i nestvarnu priču.

Rođen je pre 34 godine u prestonici Srbije, ali je kao trogodišnjak morao put Malte gde se preselila njegova porodica. Već tada zaljubio se u tenis koji je njegov otac Goran igrao rekreativno, te je uplovio u svet ovog sporta. Pravi uspon Matije Pecotića počinje njegovim odlaskom na studije u Sjedinjene Američke Države. Upisao se na čuveni univerzitet Prinston, a u četvrtoj godini studija je zablistao i najavio fenomenalnu karijeru.

Matija Pecotić
foto: Zou Zheng / Xinhua News / Profimedia

Vodio je Prinston do najboljeg plasmana u poslednjih 50 godina, tri puta je izabran za najboljeg igrača tamošnje Ajvi lige, a kako je bio rangiran na drugoj poziciji na listi svih tenisera sa koledža, odlučio je da posveti sportu i treninzima, te da 2013. godine uplovi u profesionalne vode.

Kada je stigao do 206. pozicije na ATP listi njegov život je krenuo nizbrdo! Rutinska operacija bruha 2016. godine se iskomplikovala i on se zbog alergije na anesteziju suočio sa teškom životnom bitkom.

- Bio sam prikovan za krevet osam meseci. To je promenilo putanju mog teniskog puta i cele karijere - istakao je Pecotić jednom prilikom.

Preživeo je Matija Pecotić, ali je rešio da tenisku karijeru ostavi po strani i posveti se obrazovanju i biznisu.

Posle diplome iz politike i finansija na Prinstonu, upisao i Harvard, gde je u poslovnoj školi došao i do mastera, te je sparinge sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom, sportsku opremu i reket, zamenio sastancima, odelom i cipelama.

1 / 4 Foto: Andrew Patron / Zuma Press / Profimedia

Imao je ponude i sa Vol strita, ali se zaposlio u kompaniji "Wexford Real Estate Investors", koja posluje na 20 tržišta u Americi i Kanadi. Ovo je kompanija koja vredi oko četiri milijarde dolara, a Matija se nalazi na poziciji direktora tržišta kapitala.

Delovalo je da će ovo biti kraj jedne sportske priče, ali tada se desio novi veliki preokret! Matija se obogatio putem biznisa, stvorio je ime, izgradio karijeru... Ipak, ljubav prema tenisu bila je toliko jaka da se on vratio na teren i u februaru ove godine ostvario je svoju prvu ATP pobedu u 33. godini života!

Teniser koji nastupa pod zastavom Hrvatske priredio je neviđenu senzaciju na turniru Delrej Bič, pošto je u prvom kolu nakon preokreta savladao poznatog američkog tenisera Džeka Soka 3:6, 6:2, 6:2.

Koliko je ovo veliki uspeh bio govori i to da je Matija na teren izašao direktno sa posla!

- Morao sam danas da odem ranije sa posla. Poslao sam mejl celoj ekipi. Direktor me je pustio, ali ću i sutra morati da tražim slobodan dan - nasmejao je sve Pecotić posle velike pobede.

Izgubio je u drugom kolu Pecotić ovog turnira od Markosa Đirone, ali je i trijumf u prvoj rundi bio dovoljan da se njegovom pričom oduševi i Novak Đoković.

- Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro - poručio je Nole svom prijatelju sa kojim je nekada i sparingovao.

Ovu sezonu Matija Pecotić završio je na 393. mestu ATP liste, a u biznis vodama i dalje pliva sa velikim uspehom. Igrao je u finalu čelendžera u Ekvadoru gde je poražen od Ilje Marčenka iz Ukrajine, a videćemo da li će naredne sezone pokušati da stigne do još nekog rezultata vrednog pažnje. Jedno je sigurno - njegova priča je definitivno najluđa u svetu tenisa!

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:07

Novak, dj, Torino

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track