DOMINACIJA BEZ NAGRADE: Međedović POKORIO PLANETU, pa zbog pravila PAO NA ATP LISTI!
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

da li je moguće?

DOMINACIJA BEZ NAGRADE: Međedović POKORIO PLANETU, pa zbog pravila PAO NA ATP LISTI!

Tenis -

Na ATP listi koja je izašla ovog ponedeljka nije bilo promena u vrhu i Novak Đoković započeo je 402. nedelju kao prvi reket sveta, ali je zanimljivo da je Hamad Međedović i pored titule na "Next gen ATP Finals" turniru zabeležio pad.

Međedović je odigrao maestralno u Džedi i u finalnom meču bio je bolji od 36. igrača sveta, Francuza Artura Filisa, ali nije nagrađen za svih pet ostvarenih pobeda i to zbog specifičnih pravila koja važe na ovom turniru i razlikuju se od onih po kojima se igra na ATP turu. Naime, ovde su teniseri igrali na tri dobijena seta, ali su se setovi igrali do četiri osvojena gema.

Zbog toga nisu dodeljivani ATP bodovi u Džedi i Hamad Međedović je sa 110. pao na 113. poziciju, ali to ne treba puno da brine jer bi naredna sezona mogla da predstavlja prekretnicu u karijeri mladog Srbina.

Hamad Međedović
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Što se tiče samog vrha, tu promena nije bilo. Novak Đoković započeo je 402. nedelju kao prvi teniser sveta i trenutno ima 11.245 bodova, te će i godinu završiti na tronu.

Za njim slede Karlos Alkaraz (8.855 bodova), Danil Medvedev (7.600), Janik Siner (6.490), Andrej Rubljov (4.805), Stefanos Cicipas (4.235), Aleksander Zverev (3.985), Holger Rune (3.660), Hubert Hurkač (3.245) i Tejlor Fric (3.100).

Što se tiče Srba koji su između Novaka Đokovića i Hamada Međedovića, Laslo Đere nalazi se na poziciji broj 33, Dušan Lajović je 46. igrač planete, a Miomir Kecmanović 54. na svetu.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track