NOLE, SVAKA ČAST! Čuveni teniser čitao o DIVNOM GESTU Đokovića: U godini ispunjenoj agresijom, mržnjom i nasiljem...
Foto: Eurasia Sport Images / imago sportfotodienst / Profimedia

ODUŠEVLJEN

NOLE, SVAKA ČAST! Čuveni teniser čitao o DIVNOM GESTU Đokovića: U godini ispunjenoj agresijom, mržnjom i nasiljem...

Tenis -

Magnus Norman, trener Stena Vavrinke, oduševljen je pričom o Novaku Đokoviću i Hamadu Međedoviću.

Norman je pročitao reči Hamadovog oca, Eldina, koji je otkrio da je Đoković puno uticao na karijeru njegovog sina.

- U godini koja je jako ispunjena agresijom, mržnjom i nasiljem na ovom svetu, ovo je predivno pročitati. Čin dobrote i davanja bez želje za publicitetom. Svaka čast Đokoviću - poručio je nekadašnji švedski reniser.

Hamad Međedović je nedavno osvojio završni turnir za tenisere do 21 godine, a malo ko je pre toga znao koliko je Novak pomogao njemu i njegovoj porodici.

- Imamo sreće da smo završili i kod Novaka, hvala Bogu. Novak se stvarno trudi oko Hamada. Na sve načine: finansijski, mentalno i društveno. Sećam se drugog razgovora sa Novakom. Tada smo konkretno razgovarali oko koraka u Hamadovoj karijeri. I evo, iskreno ću vam reći, štipao sam sebe tokom tog razgovora da bih ubedio sebe da se sve to događa. On mi je predlagao ideje, šta da radimo u vezi sa Hamadom i sećam se da sam mu rekao: "Nole, izvini, ali sve to košta!" On nastavlja, predlaže mi trenera, priča kako ćemo, šta ćemo i dodaje: "Hamadovo je samo da trenira, ostalo ću ja!" Ja mu opet kažem: “Nole, to košta! - rekao je Eldin i dodao:

- Tada mi je Novak rekao: "Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gde zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovek bio ako ne bih deci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?" Ja ga slušam, a on dodaje: "Znaš kako ćemo? Sutra kada Hamad uspe, isto ćeš da uzmeš nekoga kome ćete vi da pomognete!".

Otac je otkrio da je tokom cele 2021. godine plaćao trenere, putovanja, hotele, avionske karte, fiziozerapeute, pripreme - bukvalno sve!

- To je stvarno velika svota. Jedan trener košta puno, pa gdje su kondicioni trener, fizioterapeut, tereni… Zamislite, najbolji na svetu zove moje dete da idu zajedno na pripreme. Zamislite to! To bi bilo kao da vas Ronaldo ili Mesi zovu i kažu: "Ajmo na fudbal!" ili "Javi mi se ako ti treba nešto!" Te stvari u današnjem vremenu deluju malo strane, ali hvala Bogu ima ljudi kojima nije sve novac već gledaju ljudskost - ispričao je Eldin svojevremeno za "Sportal".

Kurir sport/A.K.

Bonus video:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track