"NJEGOV SAN JE DA PONOVO ČUJE KAKO MU UZVIKUJU IME" Toni Nadal progovorio o Rafinom oporavku, pa otkrio šta mu je GLAVNI CILJ!
Foto: Profimedia

otkrio detalje

"NJEGOV SAN JE DA PONOVO ČUJE KAKO MU UZVIKUJU IME" Toni Nadal progovorio o Rafinom oporavku, pa otkrio šta mu je GLAVNI CILJ!

Tenis -

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, u razgovoru za "RMC" otkrio je kako napreduje oporavak proslavljenog španskog tenisera.

"Vratio se normalnim treninzima, s dobrom intenzitetom. Najvažnija stvar je to što ima entuzijazma da ponovo igra na Rolan Garosu. Veoma je srećan što ponovo pokušava. To je nešto što je dugo čekao. Nije želeo da se povuče bez mogućnosti da ponovo igra", kaže Toni dodaje:

"Mislim da ima poverenja da, ako mu je telo dobro i nivo tenisa visok, može nešto dobro da uradi na Rolan Garosu".

Toni ističe da je njegov bratanac nije želeo da odustane i završi karijeru sa osećajem da je povređen.

"Njegov san je da još jednom pokuša, da bude tamo (na terenu), da ima još jednu šansu da igra u Parizu", otkriva Toni Nadal.

Toni Nadal
foto: Profimedia

Iskusni trener osvrnuo se i na sam tok oporavka.

"Pre dva meseca, kretanje mu nije bilo baš dobro, ali pre tri nedelje, njegov trening je bio na dobrom nivou. To nije najvažnija stvar, ali želja da pobedi ponovo kao da je prvi put, da se ne povuče s lošim osećajem. To je obaveza prema sebi i svima da još jednom pokuša. Njegove noge danas nisu iste kao pre 10 godina, ali njegova glava je i dalje ista, želja mu je i dalje ista", kaže Toni.

Španac otkriva i šta je trenutno Rafin najveći san.

"Njegov san je da ponovo čuje kako mu se ime uzvikuje na Rolan Garosu. Zna da će da bi bio konkurentan morati da se takmiči na mnogim turnirima. Osoba poput Rafaela mora da veruje u sebe i pokuša. Ne znam za ostatak kalendara, o tome razgovara sa svojim trenerima i timom. Rafael će pokušati da se takmiči na svim mogućim turnirima, ali pre svega na Olimpijskim igrama i Rolan Garosu. Za njega je takmičenje na Olimpijskim igrama, predstavljanje Španije, uvek bilo veoma važno, pošto je već učestvovao u Pekingu i Riu. Olimpijske igre su u Parizu, na terenima Rolan Garosa, što ih čini posebnim".

Rafael Nadal
foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Kurir sport/Telegraf

02:48

NADAL IDE NA PATETIKU? Ne odgovara mu vreme meča sa Noletom PA POKUŠAVA DA MANIPULIŠE? Stručnjak otkrio kojim se izgovorima služi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track