TALENTOVANA TINEJDŽERKA POBEGLA IZ NADALOVE AKADEMIJE! Više nije mogla da trpi TORTURU: Ono što se tamo dešava je NEIZDRŽIVO!
Foto: JAIME REINA / AFP / Profimedia, AFP7 / Zuma Press / Profimedia, EPA James Ross

otvorila dušu

TALENTOVANA TINEJDŽERKA POBEGLA IZ NADALOVE AKADEMIJE! Više nije mogla da trpi TORTURU: Ono što se tamo dešava je NEIZDRŽIVO!

Tenis -

Talentovana španska teniserka Arijana Gerlings napustila je čuvenu tenisku akademiju Rafaela Nadala jer više nije mogla da podnese brutalne metode rada.

U intervjuu koji je dala za "Puntodebreak" mlada španska teniska zvezda bez dlake na jeziku govorila je o svom trogodišnjem iskustvu na "Akademiji Rafael Nadal" u Majorki, surovom režimu treninga i radu sa Tonijem Nadalom.

Akademija Rafael Nadal
foto: JAIME REINA / AFP / Profimedia

Arijana je odlučila da "pobegne" jer nije želela da joj nehumanim načinom rada unište karijeru. Akademija izazva mnoge povrede, tvrdi mlada nada španskog tenisa.

"Pokušavaju da prate ritam Nadalove karijere. Trenira se satima, a Toni Nadal je često prisutan i radi se isto kao i sa Rafom - mnogo treninga i malo odmora" otkriva mlada teniserka i dodaje:

"Takav način rada uzrokovao je brojne povrede jer niko nema telo kao Rafael Nadal. Mnogi od nas nisu izdržali taj ritam. Treniralo se pet sati dnevno i nije bilo ni dana odmora".

Arijana Gerlings
foto: AFP7 / Zuma Press / Profimedia

Zahvalna je na svemu što je naučila tokom boravka na Akademiji, ali ističe da se sistem rada mora menjati.

"To je veliko iskustvo. Otišla sam kada sam bila jako mlada, udaljila se od roditelja i bilo je teško, ali mi je pomoglo da sazrim i shvatim kakva žrtva je potrebna za karijeru", kaže Arijana i dodaje:

"Svi smo trenirali istim ritmom, a to je bilo neizdrživo. Razumem da je tu dosta ljudi i da nije moguće posvetiti se svima pojedinačno, ali..."

Arijana Gerlings odlučila je da krene dalje sama i ostaje da vidimo kako će se razvijati njena karijera u budućnosti. Ona važi za jednu od najtaletovnijih mladih teniserki iz Španije, a trenutno je 756. teniserka sveta.

Kurir sport

00:32

NEZAPAMĆEN SKANDAL! Slavna teniserka POBEGLA sa meča

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track