"MORAĆEMO BRAĆI DA SE IZVINIMO ZBOG RATNIH TRAUMA" Hrvatska atletičarka OSULA PALJBU po Đokovićima: "Čula sam šta priča Jelena"
Foto: AL BELLO / Getty images / Profimedia

nova bura

"MORAĆEMO BRAĆI DA SE IZVINIMO ZBOG RATNIH TRAUMA" Hrvatska atletičarka OSULA PALJBU po Đokovićima: "Čula sam šta priča Jelena"

Tenis -

Hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić (40), tamošnja rekorderka u bacanju kladiva, izazvala je veliku pažnju javnosti svojom Fejsbuk objavom u kojoj je govorila o Novaku Đokoviću, Lepoj Breni, traumama ovdašnjih ljudi nakon rata i ratova...

"Upalim neki podkast, Jelena Đoković napominje traume aludirajući na ratna zbivanja, Novak isto istraumatiziran ratom, otvorim "naše" medije Brena navodi traume koje su prošli ona i Bobo u braku pa kaže "teške situacije koje smo preživeli zajedno - otmica deteta, raspad države, smrt roditelja. Raspad države u top 3 životne traume. U budućnosti jednog dana svi mi moraćemo se izviniti braći zbog traume raspada države, rata. Malo po malo do toga vodi nas naša politika, mediji i povesničari. Paralelno ućutkujući nas 'rat je prošlost, okrenimo se budućnosti', napisala je ona.

Ivana je izvesno aludirala na podkast u kojem je Jelena Đoković razgovarala sa Gaborom Mateom pre svega o vaspitanju dece, uticaju trauma na razvoj svakog pojedinca... Kanadsko-mađarski stručnjak bio je gost porodice Đoković ove jeseni i sa njima je obišao čitav region.

Ivana Brkljačić rođena je 1983. godine u Nemačkoj, bacala je kladivo na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000, Atini 2004. i Epkingu 2008, a nastupala je za zagrebačke klubove Mladost i Dinamo Zrinjevac. U centar pažnje javnosti u regionu došla je i kada je udarila po Aleksandri Prijović. Godinu pre njenog prvog nastupa na Igrama, SR Jugoslavija je bila bombardovana, a Novak Đoković je neretko govorio o svojim traumama iz tog perioda. Za vreme NATO agresije na našu zemlju, on je imao 12 godina.

"U ovom stanu sam proveo dosta vremena sa braćom, sa roditeljima, sa familijom. Posebno smo se ovde okupljali te 1999. tokom NATO bombardovanja. Moj deka je živeo ovde a mi smo živeli u stanu koji je udaljen nekih 500 metara. Dolazili smo ovde barem jedno 15-20 noći tokom NATO bombardovanja jer naša zgrada nije imala sklonište. Dekina jeste, i zato smo između ostalog i dolazili ovde. To bombardovanje je bilo užasno iskustvo. Posebno za nas decu. Mi nismo realno znali šta se dešava. Nismo razumeli zašto avioni lete nad našim gradom i ispuštaju bombe. Nismo znali ko to radi. Ali posle mesec dana smo prestali da primećujemo i reagujemo na bombe. Sećam se da sam u teniskom klubu tog dana slavio 12. rođendan i dok su mi pevali rođendansku pesmu, avion je preleteo iznad nas. Teško je razumeti koliko je ta cela situacija sa bombardovanjem bila užasna i koliko je sve to bilo zastrašujuće. U tim trenucima si bespomoćan. Ti si dole na zemlji a neko ti leti nad glavom, izacuje bombe i odlazi u sekundi", rekao je Đoković u emisiji "In depth with Graham Bensinger".

Kurir sport / Mondo / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:40

Novak Đoković i navijači - Dejvis kup

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track