NOVAK JE OSVOJIO "BRDO" NAGRADA, ALI OVU NIKADA! Federeru su je dali 19 puta zaredom, a najboljeg u istoriji su opet PRESKOČILI!
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

neverovatno

NOVAK JE OSVOJIO "BRDO" NAGRADA, ALI OVU NIKADA! Federeru su je dali 19 puta zaredom, a najboljeg u istoriji su opet PRESKOČILI!

Tenis -

ATP je dodeli Italijanu prestižnu nagradu nakon najuspešnije sezone u karijeri

.

Italijanski teniser Janik Siner dobio je nagradu za omiljenog igrača u izboru navijača, objavio je ATP.

Mladi teniser osvojio je četiri titule u sezoni za nama, uključujući i privu Masters 1000 titulu u Torontu. Stigao je do finala Završnog turnira u Torinu, gde je poražen od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, svog prvog polufinala na Vimbldonu, a vodio je i svoju Italiju do prvog trofeja u Dejvis kupu od 1976. godine.

Siner je ostvario najbolji skor u karijeri 64-15 i sezonu završio na visokoj četvrtoj poziciji na ATP listi.

Sjajna sezona krunisana je prestižnim priznanjima. Nakon ATP nagrade za novajliju godine, koju je dobio 2019. dobio je priznanje koje je godinama bilo rezervisano isključivo za Rodžera Federera - nagradu za omiljenog tenisera u izboru navijača.

Zanimljivo, najuspešniji teniser u istoriji Novak Đoković nikada u karijeri nije dobio ovu nagradu, a Rodžer Federer osvojio ju je rekordnih 19 puta! Prošle godne završila je u rukama Španca Rafaela Nadala.

Kurir sport/J.M.

02:00

NOVAK SE BORI ZA PRAVA IGRAČA, IMA STAV U MONOTONIJI JEDNOUMLJA Opovrgnute žestoke izjave Rene Stabs prema svetskom broju jedan!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track