MAJKO, IZDAO SAM SAMOG SEBE! Potresna ispovest Dijane Đoković: Novakove reči posle OPERACIJE i buđenja iz anestezije i dalje pamti
Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

seća se svega

MAJKO, IZDAO SAM SAMOG SEBE! Potresna ispovest Dijane Đoković: Novakove reči posle OPERACIJE i buđenja iz anestezije i dalje pamti

Tenis -

Novak Đoković jedan je od najboljih tenisera u istoriji.

Iz nedelje u nedelju on pomera granice, te pobeđuje i protivnike daleko mlađe od sebe. Skoro svi bolji teniseri iz njegove generacije su se povukli ili su doživeli veliki pad na ATP listi, ali Novakovo telo i dalje je spremno za najveće izazove. Nije Đoković tokom karijere imao puno problema sa povredama, ali je 2018. godine ipak morao na operaciju lakta.

Povredu lakta je pokušao da leči na različite načine, odlazak "pod nož" bila je poslednja opcija.

"Imao sam sreću da nisam često bio bolestan ili teže povređen u karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Dugo sam ostao u ovom sportu i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To mi dokazuje da radim prave stvari. Ipak, nakon dugog razmišljanja, odlučio sam se na operaciju, ali sam u nekim stvarima pogrešio. Nisam dao laktu dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam antiinflamatorne lekove koje naravno izbegavam. To mi je kratkoročno pomoglo", govorio je za francuski list "Lekip".

Novak Đoković
foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Došao sam do toga da mi telo govori: 'Dobro, nema više pokušaja. Ne možeš ni da serviraš'. I otišao sam kod jednog od najboljih hirurga na svetu. Uradio je sjajan posao i veoma sam mu zahvalan na tome. Plašio sam se, ne volim hirurge. Nadam se da ih više nikada u životu neću videti i činim sve da tako bude."

Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista, moram da brinem o njemu. Imao sam mnogo uspeha tokom godina i zahvalan sam što sam se tako brzo oporavio od teških mečeva", rekao je Novak tada.

Majka Dijana sve pamti

Novakova majka Dijana je prilikom gostovanja u emisiji "Dok anđeli spavaju", otkrila događaje iz bolnice.

"Novak je u stalnoj potrazi za novim saznanjima. Nešto što mi smrtnici nismo blizu. Zanima ga ishrana, terapije, alternativne metode. On nije pristalica klasične medicine – što je već poznato – ali je imao jednu epizodu kada je morao na operaciju", rekla je ona i potom opisala šta se dogodilo nakon operacije:

Dijana Đoković
foto: Victor Joly/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Kada se probudio iz anestezije, rekao mi je da je izdao samog sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je to neophodno ako želi da nastavi da igra".

Kurir sport / Nova / "Dok anđeli spavaju" / Ž.S.

BONUS VIDEO:

01:25

NOVAK SA 36 GODINA TREBA DA JE ZRELIJI I MUDRIJI, A NE DA PADA U VATRU! Kojić oštro: Ako se neko pali, oni ga još više...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track